fbpx

Creșterea dramatică a internetului a jucat un rol esențial în modelarea impactului rețelelor sociale.

Cu 4,2 miliarde de utilizatori activi la nivel global, acum face parte din viața noastră de zi cu zi. Demonstrează clar că niciun brand sau companie nu poate evita să aibă cota sa de prezență în peisajul social.

Influența rețelelor sociale este folosită în modelarea afacerilor, carierelor, educației și multe altele. 

Deși există efecte pozitive semnificative, altele au afectat negativ lucrurile din viața noastră.

În acest articol, descoperim impactul de top al rețelelor sociale în lumea modernă, împreună cu avantajele și dezavantajele sale.

În primul rând, de ce doresc oamenii să-și partajeze informațiile online?

De ce oamenii partajează informații pe rețelele sociale?

Principalele efecte ale rețelelor sociale

1. Conectivitate

Legătura directă cu publicul este cea mai bună modalitate de a îmbunătăți afacerea generală. Puteți obține informații de la urmăritori și, de asemenea, puteți adapta mai bine strategia rețelelor sociale pentru a vă satisface nevoile. Acest avantaj vă ajută pe dvs. și afacerea dvs. să avansați în diferite moduri.

  • Îți vei cunoaște mai bine publicul : atunci când ești conștient de publicul tău, poți livra eficient produse sau conținut valoros. În plus, faceți conținutul mai apropiat de interesul lor, ceea ce vă conduce să interacționați mai bine cu afacerea dvs. și cu pagina. 
  • Puteți oferi un serviciu mai bun : legătura directă cu publicul vă va permite, de asemenea, să rezolvați problemele mai rapid. Fiecare client sau client poate fi adresat personal și tratat individual. În plus, vă ajută să vă construiți valoarea mărcii. 
  • Obțineți informații valoroase : legătura directă cu publicul vă ajută să vă cunoașteți mai bine grupul țintă. Puteți vedea cine interacționează cu postările și cum interacționează cu feedurile și comentariile. Acest lucru vă va ajuta să adaptați strategia pentru a o face mai bună pentru urmăritori.
  • Puteți vedea cum percepe publicul afacerea : este întotdeauna bine să știți cum văd alții afacerea. Cu ajutorul marketingului pe rețelele sociale, veți afla despre percepțiile clienților dvs. despre afacerea dvs. Rețelele sociale oferă avantaje excelente, deoarece puteți îmbunătăți aspectele pe care oamenii le iubesc. În plus, puteți repara eficient elementele care nu le plac.

2. Construirea relațiilor

Rețelele de socializare pot facilita găsirea comunităților de persoane care vă împărtășesc interesele sau cunosc oameni noi. Găsirea unui grup apropiat de oameni ne poate face să ne simțim necesari și bineveniți. Rețelele sociale sunt o modalitate simplă de a menține legături cu rudele și prietenii care s-au mutat. Comunicați, trimiteți mesaje, postați imagini, efectuați apeluri sau conduceți chat-uri video.

Puteți contacta noi contacte pe rețelele sociale și puteți începe să formați relații cu aceștia. Puteți comunica și partaja pur și simplu conținut, indiferent dacă cealaltă persoană se află în apropiere sau pe partea opusă a globului. Un beneficiu special al media digitală este acest grad de conectivitate.

3. Educație

Rețelele sociale i-au ajutat pe oameni să dezvolte diverse talente și cariere. Educația online se extinde foarte mult, făcând posibil ca oamenii să dobândească noi abilități și să creeze rapid cariere de succes. Rețelele de socializare au crescut numărul de persoane care participă la învățământul la distanță și cererea de servicii academice, cum ar fi serviciile de scris.

4. Impactul asupra politicii prin intermediul rețelelor sociale

A afectat semnificativ politica. În zilele noastre, majoritatea oamenilor își primesc știrile prin intermediul lor, uneori chiar înainte de mediile tradiționale. Acest mediu este cel mai simplu mod de a accesa știri politice și de altă natură.
Utilizatorii au șansa de a-și exprima preocupările politice pe aceste platforme online și de a cere personalităților politice să ia măsuri. De asemenea, este locul în care protestele politice masive, campaniile și chiar tulburările politice sunt resimțite cel mai vizibil.

Un sondaj recent Pew Research a constatat că aproape unul din cinci americani primește în mare parte știri politice din rețelele sociale.

5. Angajarea locurilor de muncă

Rețelele sociale au avut un impact dramatic asupra recrutării locurilor de muncă. Majoritatea companiilor își bazează deciziile de angajare pe prezența unui candidat în rețeaua socială. Recruitorii postează, de asemenea, locuri de muncă deschise pe panouri digitale pentru a identifica cei mai buni candidați.

În plus, a făcut mai simplu pentru cei care caută un loc de muncă să obțină postări de locuri de muncă. Acest lucru este clar în serviciile precum LinkedIn, unde vânătorii de locuri de muncă pot crea un profil cu o listă a calificărilor lor și pot vedea ofertele de locuri de muncă oferite de recrutori.

6. Impactul rețelelor sociale asupra comerțului electronic

Rețelele sociale pot fi utilizate de companii pentru a obține date, pentru a crește cererea și pentru a crea oferte de produse specializate. Aceste activități sunt esențiale atât în ​​lumea afacerilor convenționale din cărămidă și mortar, cât și, evident, în comerțul electronic.

Potrivit numeroaselor studii, crearea de rețele sociale la locul de muncă ajută la îmbunătățirea schimbului de informații. Procesele pentru managementul proiectelor sunt îmbunătățite ca rezultat și pot fi schimbate cunoștințe de specialitate. Când tehnologiile sociale sunt utilizate pe deplin, limitele și silozurile la locul de muncă sunt eliminate. Acest lucru îmbunătățește comunicarea și ajută la creșterea unei forțe de muncă mai înalt calificate și informate.

Utilizând puterea rețelelor sociale, companiile pot ajunge acum la un public mai larg, își pot înțelege mai bine clienții și își pot consolida relațiile. Platformele de rețele sociale urmăresc să îmbunătățească conexiunile dintre clienți și afacerile de comerț electronic, mai degrabă decât să le spună doar despre reduceri atractive și lansări actuale de produse.

7. Impactul social media asupra societății

Rețelele de socializare au o influență puternică astăzi. Nu se poate sublinia cât de mult au schimbat spațiile noastre digitale modul în care trăim. Rețelele de socializare sunt folosite de peste 50% dintre oameni din întreaga lume, iar o persoană petrece în medie cel puțin două ore pe zi căutându-le. 

Rețelele sociale au schimbat profund modul în care începem, construim și susținem relațiile. Ne-a oferit instrumente de exprimare și noi șanse de a ne angaja unul cu celălalt și cu lumea exterioară.

Pe de altă parte, „slacktivismul” distruge încet activismul real datorită rețelelor sociale.

Pe platformele de socializare precum Facebook, unde utilizatorii pot aprecia pagini pentru a promova o cauză sau pentru a oferi sprijin persoanelor care au nevoie, se poate observa slacktivism de simpatie. 

Aspectele negative ale rețelelor sociale

Deoarece social media este o tehnologie relativ nouă, nu a fost efectuată nicio cercetare pentru a determina dacă utilizarea acestuia ar putea avea efecte favorabile sau nefavorabile pe termen lung. 

Însă numeroase studii au găsit o legătură puternică între utilizarea excesivă a rețelelor sociale și un risc crescut de anxietate, depresie, singurătate și chiar gânduri suicidare.

Rețelele sociale pot promova experiențe negative precum:

1. Simțiți-vă inadecvat în viață sau în aspectul dvs

Fotografiile din rețelele de socializare te pot face în continuare îngrijorat de cum arăți sau de cum decurge viața ta, chiar dacă știi că sunt manipulate. În mod similar, suntem cu toții conștienți că alți oameni vorbesc de obicei doar despre aspectele pozitive ale vieții lor, rareori despre cele negative pe care le întâlnește toată lumea. 

2. Frica de a pierde (FOMO)

Chiar dacă FOMO există de mult mai mult decât rețelele sociale, aplicațiile precum Facebook și Instagram tind să le facă mai rău decât crezi că alții sunt mai distractive sau au o viață mai bună decât tine. Stima ta de sine poate avea de suferit, poți experimenta anxietate și utilizarea rețelelor sociale poate crește dacă simți că ratezi ceva. 

FOMO vă poate face să vă ridicați telefonul frecvent pentru a verifica modificările sau să răspundeți compulsiv la fiecare alertă, chiar dacă acest lucru va duce la conducerea nesăbuită, la somnul mai puțin pe timp de noapte sau la preferarea activității pe rețelele sociale în detrimentul interacțiunilor în persoană.

3. Hărțuirea cibernetică

Aproximativ 10% dintre adolescenții de pe rețelele sociale raportează că sunt hărțuiți, iar mulți alți utilizatori se confruntă cu comentarii jignitoare. Twitter și alte platforme de social media pot servi drept puncte de răspândire a zvonurilor dăunătoare, minciunilor și abuzurilor care pot cauza cicatrici emoționale de lungă durată.

4. Confidențialitate

Utilizatorii rețelelor de socializare riscă să fie urmăriți, să-și fure identitățile, să fie atacați personal și să-și folosească informațiile greșite. Utilizatorii sunt de obicei vinovați, deoarece ei lansează acest lucru nu ar trebui să fie făcut public. Confuzia apare din concepții greșite despre diferențele dintre zonele publice și private ale unui profil online.

Cu toate acestea, când proprietatea privată este distrusă, este adesea deja prea târziu. Provocări cu conținutul care afectează viața personală și profesională a oamenilor.

Principalele avantaje și dezavantaje ale rețelelor sociale

Avantajele rețelelor socialeDezavantajele rețelelor sociale
Un spațiu pentru cauze și practici nobileHărțuirea cibernetică
Promovați și faceți publicitate prin intermediul rețelelor socialeHackingul este cel mai grav dezavantaj al rețelelor sociale
Construiți conectivitateReduce capacitatea de a comunica față în față
O sursă bună de informații actualizateȘtirile false se răspândesc rapid pe rețelele de socializare
Stimulează traficul pe siteRețelele sociale dăunează și sănătății oamenilor
Rețelele de socializare pot ajunge la un public mai largRețelele sociale provoacă probleme de somn
Rețelele sociale joacă un rol esențial în formarea comunitățilorOamenii care petrec prea mult timp pe rețelele sociale devin deprimați și singuri
Rețelele sociale sunt o nouă formă de divertisment.Rețelele sociale provoacă distragerea atenției.

Deci, ar trebui să utilizați rețelele sociale?

Rețelele sociale și-au dovedit deja avantajele și dezavantajele. Fără îndoială, este util pentru fiecare grupă de vârstă dacă este utilizat în mod corect și adecvat. Într-adevăr, oferă mult spațiu pentru crearea și dezvoltarea talentului utilizatorilor.

Rețelele de socializare pot face minuni în viața ta și a altora. Adevărat, utilizarea rețelelor sociale necesită timp, iar efectele sale adverse vă pot distruge viața. Deci, trebuie folosit cu prudență și conștientizare.

Încheierea 

Am văzut dezavantajele și avantajele rețelelor sociale, care afectează societatea atât în ​​mod rău, cât și în cel bun. Totul pe lumea asta are argumente pro și dezavantaje. Și rețelele sociale au același lucru, dar utilizarea va determina dacă va fi în beneficiul sau în pierderea dvs.

Este greu să te detașezi de rețelele de socializare, dar exploatarea corectă și în limite va face minuni.

Contactează-ne astăzi și descoperă cum putem satisface nevoile tale într-un mod profesionist și eficient. Suntem nerăbdători să colaborăm cu tine și să te ajutăm să atingi succesul pe care îl meriți!

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *