fbpx

Dacă sunteți videograf sau fotograf care căutați mereu noi modalități de a capta imagini mai bune, atunci probabil că v-ați întrebat despre diferitele tipuri de lentile ale camerei.

Acest articol va fi despre diferite tipuri de obiective care sunt disponibile pentru a surprinde cele mai bune fotografii în timp ce călătoriți.

Imaginile valorează cât o mie de cuvinte, iar aceste imagini vă pot ajuta să vă împărtășiți experiența cu alții care poate nu au reușit să ajungă acolo.

Dacă sunteți în căutarea unor obiective noi, acest ghid vă va oferi o listă a echipamentelor pe care le considerăm esențiale pentru fotografia de călătorie.

LENTILE CAMERA

Care sunt tipurile de lentile ale camerei?

Obiectivul camerei este o parte vitală a procesului fotografic. Funcția principală a obiectivului este de a focaliza lumina pe senzorul de imagine sau pe film.

Lentilele camerei sunt clasificate după distanța focală și diafragma maximă, care afectează timpul de expunere, profunzimea câmpului și costul.

Lentilele cu distanțe focale scurte permit mai multe detalii în obiectele atât în ​​apropierea cât și departe de cameră; distanțe focale mari au o putere optică mai mică, dar în general oferă o adâncime de câmp mai mică (folosind fundalul) decât unghiurile largi.

Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați echipamente noi, dar aceste obiective au fost încercate și testate de fotografi profesioniști care călătoresc des și nu își permit să rămână fără ele.

Nu este vorba despre cât de bine arată sau chiar cât de scumpe sunt: ​​este vorba despre caracter practic, versatilitate, dimensiune/greutate și calitate.

S-ar putea să vă gândiți să închiriați sau să împrumutați lentile de la magazinul local de aparate foto, dar aceasta nu este întotdeauna o opțiune. Pentru a obține fotografii grozave în timpul călătoriei, este important să găsiți obiectivul potrivit pe care să îl utilizați în diferite situații.

Fie că este vorba de un obiectiv cu zoom teleobiectiv sau un obiectiv cu unghi larg, există ceva pentru toată lumea!

Lentile pentru fotografia de călătorie

Ai de gând să călătorești în curând? 

Dacă da, atunci trebuie să știți despre cel mai bun obiectiv pentru fotografia de călătorie. Poate fi dificil să împachetați lumină și să aveți totuși o mare varietate de lentile care sunt necesare pentru diferite situații.

Care crezi că este cel mai bun obiectiv pentru fotografia de călătorie? Preferi obiectivele zoom sau prime? Ce fel de cameră folosești când călătorești?

Lentile pentru peisaje

O modalitate de a captura aceste imagini este cu lentile pentru peisaje. Aceste obiective sunt concepute special pentru a oferi vederi cu unghi larg și distanțe focale mari, ceea ce vă ajută să capturați mai multe detalii în fotografii fără a vă apropia de subiect.

Fotografii de peisaj folosesc acest avantaj pentru a crea scene panoramice dramatice cu mai multe puncte de interes pe o parte a cadrului.

Fotografia de peisaj poate fi realizată de amatori sau profesioniști; cu toate acestea, utilizarea unui obiectiv pentru fotografia de peisaj vă va oferi rezultate mai bune dacă este ceva ce doriți să faceți profesional.

Obiectivul pe care îl utilizați pentru a face o fotografie peisaj nu va afecta calitatea imaginii dvs., dar poate face mai dificilă realizarea fotografiilor dacă nu aveți una care este potrivită pentru distanțe lungi.

Un obiectiv cu unghi larg este perfect pentru a surprinde totul în jurul tău într-o singură fotografie, inclusiv cerul mare și munții sau copacii cu frunze pe ei care încadrează subiectul.

Pe cealaltă parte a spectrului, un teleobiectiv este grozav pentru a mări detalii precum stâncile și florile, păstrând în același timp contextul din caracteristicile din apropiere.

Lentile pentru portrete

Lentilele special concepute pentru portrete creează o imagine mai măgulitoare, au o diafragmă mai largă, ceea ce duce la o adâncime de câmp mai mică și un bokeh mai fin (neclaritate de fundal).

Acest lucru creează un aspect aerisit și moale pe care unii fotografi îl iubesc. Dezavantajul este costul crescut cu aceste lentile de specialitate, dar merită dacă cauți ceva diferit!

Lentilele pot face o mare diferență în modul în care arată portretele tale. De exemplu, dacă fotografiați cu un obiectiv de 50 mm, persoana va apărea mult mai aproape de cameră decât cineva care este fotografiat la 200 mm. Aceasta înseamnă că detalii precum ridurile și porii vor fi mai vizibile pe fața cuiva care este fotografiat de aproape.

Dacă doriți să surprindeți aceste detalii pentru un subiect mai vechi, cel mai bine ar fi să utilizați un obiectiv mai lung, astfel încât să nu fie la fel de vizibile.

Cel mai obișnuit tip de lentile pentru portret utilizate astăzi sunt obiectivele cu zoom care oferă flexibilitate atunci când compun fotografii și ajută la crearea unor perspective măgulitoare prin schimbarea unghiului de vedere de la unghi larg (distanță focală foarte scurtă) la teleobiectiv (distanță focală mare).

Lentile pentru vlogging

Lentilele cu zoom vă permit să schimbați distanța focală în timpul filmării, ceea ce este util dacă doriți să vă apropiați sau mai departe de ceva fără a fi nevoie să mutați camera (cum ar fi o scenă în care subiectul se îndreaptă spre dvs. sau se îndepărtează de dvs.).

Lentilele prime au o singură distanță focală, așa că sunt bune pentru scenele care nu necesită modificarea distanței dintre tine și ceea ce se află în fața camerei.

Prin utilizarea lentilelor, realizatorii de film și vloggerii își pot controla mai bine fotografiile. Există multe tipuri de lentile din care puteți alege în funcție de ceea ce aveți nevoie pentru filmul sau proiectul dvs. video.

Lentile cu zoom vs. Lentile Prime

Lentilele Prime vă oferă imagini mai clare, în detrimentul unui interval de zoom mai mic.

Lentilele cu zoom au o cantitate mai uniformă de ambele calități optice, ceea ce le face mai bune pentru capturarea peisajelor sau a altor scene de la distanță care necesită mărirea anumitor detalii.

În lumea fotografiei, există două tipuri principale de obiective: zoom și prime. Lentilele cu zoom vă permit să faceți fotografii de la distanță fără a fi nevoie să vă apropiați sau mai departe.

Lentilele cu zoom oferă posibilitatea de a mări subiecții de la distanță sau de a obține fotografii de aproape fără a vă schimba poziția.

Acestea oferă o adâncime mare de câmp, ceea ce le face cele mai bune pentru portrete și peisaje.

Lentilele prime vă oferă mai mult control asupra cantității de lumină care intră în camera dvs. și pot crea imagini mai clare, cu mai puțină distorsiune.

Lentilele prime oferă o imagine mai curată, dar au o singură distanță focală, în timp ce obiectivele cu zoom permit utilizatorului să ajusteze distanța focală pentru diferite scenarii.

Caracteristici comune ale obiectivului camerei

O caracteristică comună a majorității obiectivelor este că acestea permit utilizatorilor să comute între diferite distanțe focale.

Dacă sunteți la cumpărături pentru un nou obiectiv pentru cameră, asigurați-vă că aveți în vedere aceste caracteristici! Majoritatea obiectivelor au o caracteristică prin care fotograful poate schimba distanța focală, ceea ce înseamnă că pot mări sau micșora fără a se deplasa de la fața locului.

Este foarte util dacă încerci să nu deranjezi subiectul și cu toată mișcarea!

Deschidere

Dimensiunea găurii permite luminii să intre în senzorul camerei, care poate fi ajustat pentru a controla timpul de expunere.

Distanta focală

Distanța de la punctul focal din fața lentilei unei camere până la planul în care razele paralele de lumină converg după trecerea acestuia – măsurată în milimetri (mm).

Tip de lentile

Acesta este un sistem de clasificare pentru obiective pe baza caracteristicilor lor optice, inclusiv distanța focală, deschiderea maximă a diafragmei, unghiul de vedere și alți factori.

Lentila macro

Un tip de obiectiv fotografic cu o capacitate extremă de prim-plan folosit adesea de fotografi.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categories: Foto&Video

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *