fbpx

Vrei să înveți cum să faci fotografii profesionale? 

Iată câteva sfaturi de fotografie profesională care vă vor arăta cum să vă faceți fotografiile să pară mai lustruite.

Pentru fotografi neexperimentați, a face o fotografie grozavă poate părea simplă: doar îndreptați și fotografiați. Dar oricine a încercat să învețe cum să facă fotografii profesionale știe că este mult mai mult decât atât.

De la alegerea subiectului potrivit și configurarea unei compoziții grozave până la găsirea celei mai bune lumini, este nevoie de multă atenție pentru a face o fotografie grozavă.

Dacă vrei să-ți duci fotografia la următorul nivel, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să înveți cum să faci poze bune. Odată ce ați înțeles aceste tehnici profesionale de bază, ar trebui să vă îmbunătățiți considerabil rezultatele.

Cea mai bună parte despre a ști cum să faci fotografii profesionale? Ea duce la noi oportunități. Cu cât veți putea produce mai multe fotografii cu aspect profesional, cu atât mai bine va arăta portofoliul dvs. de fotografii online . Și cu cât portofoliul tău de fotografii online arată mai bine, cu atât vei obține mai multe locuri de muncă în fotografie .

Ia niște echipamente de iluminat

A te baza doar pe lumina disponibilă nu este întotdeauna modalitatea corectă de a face fotografii profesionale. Dacă o faci, atunci te limitezi sever. Fotografii profesioniști petrec mult timp planificând iluminarea și folosesc o gamă largă de echipamente de iluminat. Dar nu trebuie să cheltuiți mulți bani pentru a duce iluminarea din fotografia dvs. la nivelul următor.

Încercați un reflector de lumină

Un echipament accesibil care vă va ajuta să vă gestionați iluminarea este un reflector de lumină . Puteți alege un reflector de lumină 5-în-1 pentru aproximativ 20 USD și vă va oferi o mulțime de opțiuni pentru manipularea luminii în fotografii. Aceste reflectoare versatile de lumină vin cu capace reversibile realizate din diferite tipuri de materiale reflectorizante. De exemplu, au huse argintii care reflectă multă lumină puternică, huse albe care reflectă lumina mai blândă și huse negre pentru a vă ajuta să eliminați lumina dintr-o scenă.

Oferind o modalitate simplă de a începe să manipulați lumina în fotografiile dvs., reflectoarele de lumină sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de a înțelege cum să faceți fotografii profesionale.

Profitați de blițurile și difuzoarele camerei

Dacă înțelegeți că iluminarea este o parte importantă a modului de a face fotografiile să arate profesionale, este posibil să vă gândiți să investiți în echipamente de iluminat, cum ar fi un studio stroboscopic. Dar nu trece cu vederea blițul camerei!

Dacă te ferești să-l folosești pentru că ți se pare că lumina este prea dură , există o serie de soluții. Una dintre cele mai bune opțiuni ar fi să investești într-un blitz extern. Blițurile externe ale camerei, indiferent dacă sunt folosite atașat la pantoful aparatului foto sau folosite în afara camerei, vă pot oferi mult mai multă flexibilitate. În primul rând, vă permit să îndreptați lumina, mai degrabă decât să o aruncați direct asupra subiectului dvs.

Acest lucru vă permite să aruncați lumina pe o suprafață din apropiere, cum ar fi un tavan sau un perete. Rezultatul este că lumina este răspândită mult mai uniform și pare mai puțin intensă. Există, de asemenea, o varietate de difuzoare de blitz disponibile pentru blitz-uri externe, care vă vor ajuta să înmuiați lumina fără a fi nevoie să o aruncați pe o suprafață.

Dar dacă nu sunteți pregătit să investiți într-un bliț extern, există opțiuni mai puțin costisitoare pentru difuzarea luminii de la blițul încorporat al camerei dvs. Un exemplu este acest difuzor pentru blițurile camerei încorporate . Costă mai puțin de 20 USD și pur și simplu se fixează pe partea superioară a camerei. Folosește plastic mată pentru a înmuia lumina.

Mulți fotografi creează, de asemenea, soluții de bricolaj pentru difuzarea luminii de la blițurile lor, cum ar fi utilizarea diferitelor recipiente din plastic alb translucid și tăierea acestora astfel încât să se potrivească peste bliț.

Utilizați lumina pentru a crea efecte interesante

Dar există mult mai mult la iluminat decât să te asiguri că ai suficient. De asemenea, puteți utiliza lumina într-o varietate de moduri interesante care pot schimba total starea de spirit a fotografiilor dvs. Odată ce vă simțiți confortabil să creați unele dintre aceste efecte, vă va ajuta să aflați cum să faceți fotografiile dvs. să arate profesionale.

De exemplu, unele tehnici pe care le puteți încerca includ:

  • Trage în timpul orei de aur . Ora de aur este ceea ce fotografii numesc timpul imediat după răsărit și chiar înainte de apus. Acesta este momentul în care puteți captura scene scăldate în lumină aurie, ceea ce face o fotografie grozavă . De asemenea, din moment ce soarele este jos pe cer, lucrurile aruncă umbre foarte lungi care pot crea un efect dramatic.

Aflați cum să editați fotografii ca un profesionist

Nu este vorba doar despre cum să faci fotografii profesionale. De asemenea, ar trebui să înveți cum să editezi fotografii ca un profesionist.

Photoshop este cel mai bun prieten al fotografului profesionist. Practic, orice imagine poate beneficia de unele retușuri, fie că este vorba de decupări, ajustări de luminozitate, corecții de culoare sau alte ajustări.

Așa că merită să petreceți ceva timp pentru a afla de ce este capabil programul. Există o mulțime de tutoriale utile disponibile online, inclusiv o grămadă pe site-ul web Adobe .

Dacă nu aveți acces la Photoshop și nu doriți să cheltuiți banii pe el, există multe alternative gratuite pentru Photoshop . Unul dintre cele mai populare este GIMP .

Dar indiferent de software-ul de editare foto pe care îl utilizați, există o regulă care rămâne constantă: ar trebui să utilizați o atingere ușoară atunci când faceți ajustări. Fotografii fără experiență au tendința de a exagera în timpul editării. Începeți cu un aspect prestabilit și faceți mici ajustări pentru a dezvolta un corp de lucru consistent. Dacă faci prea multe ajustări drastice, rezultatul final nu va arăta realist, iar retușurile tale vor fi evidente.

Aflați setările camerei dvs

Bazându-te pe setările automate ale camerei este un alt lucru care te va reține atunci când vine vorba de a înțelege cum să faci poze bune. Deși poate funcționa bine uneori, nu veți avea la fel de multă flexibilitate pentru a fi creativ cu fotografia dvs. sau pentru a gestiona situații unice.

De exemplu, dacă încercați să faceți o siluetă, camera dvs. poate încerca să surprindă detaliile greșite și veți ajunge la un subiect slab luminat pe un fundal suflat. Dacă încercați să fotografiați noaptea , vă poate oferi o expunere foarte lungă atunci când nu doriți și veți ajunge cu o mizerie neclară. Așa că petreceți ceva timp familiarizandu-vă cu setările camerei dvs., deoarece este un pas esențial pentru a învăța cum să faceți fotografiile să arate profesionale.

camera-în-apus-de-soare-la-golden-gate-bridge

Am acoperit deja câteva echipamente de iluminat, dar mai există încă o piesă de echipament fotografic pe care cu siguranță ar trebui să iei în considerare să o adaugi la arsenalul tău dacă vrei să știi cum să faci fotografii profesionale.

S-ar putea să credeți că nu aveți nevoie de un trepied dacă aveți o mână fermă și vă simțiți confortabil cu fotografiile de mână. Dar un trepied vă permite să încercați o varietate de tehnici de fotografiere pe care nu le puteți face fără una. Doar câteva exemple includ fotografia legată , expunerile lungi sau crearea propriilor imagini 3D .

Un trepied vă permite, de asemenea, să vă configurați fotografia și apoi să vă ocupați de alte aspecte ale scenei în timp ce vă păstrați camera gata de funcționare. De exemplu, s-ar putea să doriți să aliniați o fotografie și apoi să vorbiți cu un model, să faceți ajustări de iluminare sau doar să așteptați momentul perfect.

Actualizați-vă echipamentul

Folosind sfaturile de fotografie profesională de mai sus, ar trebui să puteți îmbunătăți considerabil rezultatele fără a cheltui bani. Cu toate acestea, dacă lucrați cu echipamente învechite și aveți bugetul pentru echipamente noi, ar putea fi timpul să vă actualizați camera, obiectivele și accesoriile. 

Dacă dorești fotografii profesionale pentru afacerea ta, nu ezitați să ne contactați!

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *