fbpx

Ați dat click pe acest articol, așa că recunoașteți puterea unei strategii eficiente de marketing LinkedIn. Dar, dacă mai ai nevoie de ceva convingător, iată singurele două statistici pe care trebuie să le cunoști: 91% dintre directori sunt prezenți pe LinkedIn, iar LinkedIn contribuie la mai mult de jumătate din traficul social total către site-urile companiei.

Un centru activ al publicului dvs. țintă și cu promisiunea unei rate de conversie ridicate, LinkedIn este un element esențial al strategiei generale de marketing pentru companiei dvs. 

Strategii de marketing pe LinkedIn

1. Înțelegeți algoritmul

Înainte de a începe să postați și să optimizați pagina companiei dvs. pe LinkedIn, trebuie să înțelegeți cum funcționează algoritmul platformei sociale. Se crede în mod obișnuit că algoritmul nu preferă un format de conținut altuia. Totuși, pune un accent mare pe doi factori esențiali pentru construirea unei prezențe puternice pe LinkedIn: relevanța și probabilitatea de implicare. 

Relevanța este o componentă crucială a modului în care postările sunt clasate în feedurile utilizatorilor. Conținutul care este aliniat cu comportamentele din trecut ale utilizatorilor de pe LinkedIn este clasat în primul rând de algoritm. Comportamentul din trecut include postările pe care utilizatorii le-au apreciat, le-au comentat și le-au distribuit anterior. 

Prin urmare, pentru a ajunge la publicul dvs. ideal, conținutul dvs. ar trebui să fie relevant (adică consumatorii țintă sunt interesați de subiectul pe care l-ați împărtășit). 

Ideea de angajament merge mână în mână cu cea de relevanță. Angajamentul este parțial limitat în timp. Din momentul în care conținutul tău este partajat în feed, algoritmul ia notă de câți utilizatori interacționează cu postarea ta. Cu cât calitatea postării tale este mai bună, cu atât mai mulți utilizatori se vor implica cu ea. Ca rezultat, algoritmul îl va împinge la mai multe fluxuri. 

2. Perfecționați-vă elementele de bază

Deci, probabil ați trecut de pasul unu: ați creat un cont LinkedIn pentru compania dvs. 

Acum este timpul să vă concentrați mai întâi pe elementele mai mici, dar esențiale ale strategiei dvs. LinkedIn .  

  • Fotografie de copertă : aceasta este prima ta strategie LinkedIn pentru a fi creativ și a atrage mai mulți spectatori. Pentru a transmite fie informații despre companie, fie pentru a crea o emoție pe care doriți ca utilizatorul țintă să o asocieze cu marca dvs., utilizați o imagine de copertă de înaltă definiție. Fie folosește un design/ilustrare/creativ atrăgător, fie folosește text ușor de digerat, urmat de un îndemn la acțiune. 
  • Detalii profil : Aceasta este o strategie LinkedIn evidentă , dar pe care multe companii o ratează. Completează-ți întregul profil răspunzând la fiecare secțiune (sigla companiei, despre noi etc.) pentru a câștiga credibilitate și a arăta profesionist. 
  • Descrierea companiei : Cea mai importantă strategie LinkedIn de pe profilul tău. Primele două propoziții trebuie să fie informative, dar să-l lase pe cititor să dorească mai mult – astfel încât să poată face clic pe „vezi mai multe”. Utilizați o copie concisă care să se adreseze direct publicului țintă. Includeți informații precum povestea companiei, în loc de numărul de locații de birou, pentru a construi o conexiune reală cu cititorul. 

3. Imaginile de vânzare

Pentru un minut, intră în pielea consumatorilor țintă. Ați prefera să aveți în feed o fotografie sau un videoclip captivant sau doar propoziții de text monotone? Veți fi înclinat să alegeți primul. O strategie de marketing puternic legată de LinkedIn include utilizarea de fotografii personalizate – și fotografiile de stoc funcționează. Nu au atingerea personală pe care o au cele personalizate. 

În plus, videoclipurile funcționează excepțional de bine. Deși puteți posta linkuri către videoclipurile dvs. YouTube pe o postare LinkedIn, ar trebui să plănuiți să utilizați opțiunea video nativ LinkedIn. Captează instantaneu atenția publicului prin redare automată atunci când o persoană își derulează feedul. Mai mult, explorați spațiul video în direct, deoarece reprezintă o rată de implicare de 25 de ori mai mare . În cele din urmă, puteți atașa și prezentări și/sau PDF-uri care vor oferi expertiză și autoritate imaginii firmei dumneavoastră. 

4. Crearea Conținutului  

Nu utilizați această platformă pentru a vă prezenta materialele promoționale de vânzări și marketing. În schimb, bazați-vă strategia de marketing LinkedIn pe crearea de valoare, oferind informații semnificative, ghiduri sau chiar divertisment pentru cititorul dvs. ideal. Nu uitați să utilizați cel puțin trei hashtag-uri ca strategie LinkedIn .

Nu uitați să folosiți hashtag-uri de nișă (#digitalmarketingadviceforbeginners), în locul celor prea largi (#digitalmarketing). De asemenea, sincronizarea este o parte importantă a strategiei tale LinkedIn . Postați mai devreme dimineața sau mai târziu seara, deoarece atunci profesioniștii sunt pe telefon pentru chestiuni care nu sunt legate de muncă. 

  • Pune întrebări : Ține minte punctul 1. Interacțiunea cu publicul ar trebui să fie un aspect esențial al strategiei tale puternice pe LinkedIn. Deci, atunci când postezi o întrebare, șansele ca un utilizator LinkedIn să lase un comentariu sunt mai mari decât dacă nu ai fi inclus o întrebare în postarea ta. (Sfat: Întrebați-vă publicul despre tipul de conținut pe care ar dori să îl vadă sau despre subiectele care sunt de interes pentru ei și, în consecință, pivotați-vă strategia de marketing pe LinkedIn) 
  • Urcă-te la știri: fii la curent cu cele mai recente știri din industria ta și expune-ți frecvent părerea despre ele. Luați o poziție și postați despre asta la timp, ca parte a strategiei dvs. de marketing LinkedIn . (Sfat: faceți check-in zilnic cu secțiunea „știri și vizualizări de astăzi” din coloana din dreapta) 
  • Folosiți infografice: Partajați informații ușor de digerat sub formă de diagrame/grafice circulare etc. pentru a atrage atenția publicului dvs. De asemenea, puteți distribui citate și meme profesionale (dacă se potrivește cu personalitatea mărcii dvs.) pentru a crește implicarea ca parte a strategiei dvs. LinkedIn .
  • Împărtășește-ți perlele înțelepciunii : Deși imaginile reprezintă un aspect important al strategiei tale LinkedIn , iată un memento că poți posta și text – fără linkuri, imagini, fără puf. Postați doar câteva rânduri de sfaturi sau o poveste anecdotică cu care oamenii pot rezona și cu care se pot implica. 

5. Implicarea angajaților 

Angajații tăi sunt influențatorii care nu te taxează pentru că ești avocatul companiei tale. Asigurați-vă că angajații dvs. vă urmăresc compania pe LinkedIn din conturile lor și se interacționează cu conținutul companiei, astfel încât aceasta să aibă o acoperire mai largă. În plus, pentru a crește implicarea, puteți posta fotografii și videoclipuri ale angajaților în sesiuni de brainstorming/team building și imagini cu biroul dvs. Acest lucru va adăuga o notă umană strategiei tale de marketing LinkedIn 

6. Eforturi plătite

Ca orice altă platformă de socializare, LinkedIn vă permite, de asemenea, să difuzați reclame pe ea. Folosiți funcția „segmente de public potrivite”. Vă ajută să vizați direct utilizatorii care s-au implicat deja cu dvs. pe site-ul companiei dvs. și pe cei cărora le aveți deja datele de contact.

Cu acest set de utilizatori, trebuie să vă concentrați numai pe conversie, deoarece ați trecut de etapa de conștientizare. Cu expunerea repetată la reclamele dvs. și conținutul excelent, veți deveni cel mai important lucru pentru acești utilizatori. Această strategie LinkedIn asigură o mai bună acoperire a utilizatorilor țintă.

7. Analizează-ți datele

Strategia ta de marketing LinkedIn este incompletă fără a analiza performanța eforturilor tale de marketing. Puteți prelua date din tabloul de bord nativ de analiză al LinkedIn. Postați o varietate de conținut pe parcursul săptămânii. Apoi, la sfârșitul săptămânii, uitați-vă la date pentru a înțelege ce postări funcționează bine, apoi faceți mai multe dintre acestea. 

În plus, notează postările tale cu cele mai bune performanțe, astfel încât să le poți reutiliza atunci când rămâi fără idei sau lucrezi la o altă parte a strategiei tale LinkedIn 

Cele trei valori pe care ar trebui să le urmăriți sunt implicarea, conversiile și traficul web. Dacă construiți o comunitate, concentrați-vă pe valoarea de implicare (apreciere/comentarii). Dacă utilizați strategia dvs. de marketing LinkedIn pentru a determina utilizatorii să se înscrie pentru un eveniment/buletin informativ, adică pentru a lua orice acțiune, atunci urmăriți îndeaproape conversia. În cele din urmă, măsurați-vă traficul web pentru a vedea numărul de utilizatori care sunt suficient de intriați de conținutul dvs. LinkedIn pentru a vă vizita site-ul. 

Concluzie 

Planul pentru noua ta strategie de marketing LinkedIn este acum gata. Dar pentru a executa restul strategiei tale LinkedIn , nu uita să explorezi resursele neprețuite disponibile pe blogul Innovtour . De la Inteligența artificială la Big Data, puteți găsi articole informative pe mai multe astfel de subiecte pe Innovtour.ro.

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categories: Social Media

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *