fbpx

Iată câteva potențiale tendințe care ar putea modela tehnologia Digital Twins în 2023, pe baza evoluțiilor actuale din industrie și a cercetărilor în curs.

AI întâlnește geamănul digital

Succesul și creșterea ChatGPT a reaprins interesul pentru IA generativă, aceasta pooate revoluționa crearea de conținut, afectând industrii precum marketing, dezvoltare software, design, divertisment și organizații media. Democratizează crearea de conținut, având și potențialul de a modifica total peisajul dezvoltării conținutului așa cum există astăzi.

Aceste două tehnologii împreună pot dezvolta și optimiza sisteme complicate. Geamănul digital al unei fabrici de producție poate imita situațiile de producție și poate optimiza operațiunile.

 Inteligența artificială generativă poate dezvolta automat noi modele sau îmbunătățiri, în funcție de obiective sau restricții.

Planificarea urbană ar putea folosi inteligența artificială generativă folosind tehnologia Digital Twins.

Un geamăn digital al unui oraș poate imita fluxul de trafic, calitatea aerului și alte caracteristici pentru planuri urbane alternative. AI generativă ar putea crea automat noi planuri urbane care reduc traficul și poluarea.

Combinarea AI generativă cu tehnologia digitală dublă are potențialul de a transforma proiectarea și optimizarea sistemelor mari, de la facilități industriale la orașe. De-a lungul anului viitor, este posibil să anticipați progrese suplimentare în legarea abordărilor AI generative cu modelele gemene digitale pentru a caracteriza nu doar forma, ci și funcționalitatea obiectelor.

5G în sectorul telecomunicațiilor se confruntă cu o diferență cu Network Digital Twin (NDT)

Tehnologia geospațială pentru gemenii digitali va crește odată cu revoluția 5G în sectorul telecomunicațiilor. Tehnologia geospațială vă permite să colectați și să înțelegeți modele și conexiuni fizice. 5G necesită o rețea de telecomunicații mai densă, cu turnuri mai atent plasate. 

Prin urmare, planificarea implementării infrastructurii 5G necesită analiză spațială digitală. Benzile de frecvență mai înalte ale 5G transportă cantități mari de date în intervale mici pe care chiar și micile obstacole le-ar putea perturba. 

Semnalul este atât de fragil încât o palmă sau o picătură de ploaie l-ar putea bloca, prin urmare sunt necesare date geografice precise pentru a construi infrastructura turnului. Gemenii geo-digitali ajută la planificarea infrastructurii turnurilor. NDT-urile ar ajuta la planificarea telecomunicațiilor, cercetare și dezvoltare, implementare și operațiuni.

Combinând geamănul digital cu lumea virtuală (Metaverse)

Metaverse este un concept care se referă la un spațiu virtual comun care integrează realitatea augmentată și experiențele de realitate virtuală.

Combinarea tehnologiei gemene digitale cu Metaverse poate permite crearea de medii virtuale extrem de captivante și interactive. 

De exemplu, gemeni digitali de clădiri sau orașe pot fi integrati în Metaverse, permițând utilizatorilor să exploreze și să interacționeze cu replici virtuale ale locațiilor din lumea reală. Acest lucru poate avea diverse aplicații în domenii precum arhitectura, planificarea urbană și turismul.

În plus, gemenii digitali de produse pot fi utilizați pentru a crea showroom-uri virtuale sau magazine în Metaverse, permițând clienților să interacționeze cu produse și să experimenteze produsele într-un mediu extrem de imersiv. Acest lucru poate fi util în special pentru companiile care vând produse complexe sau de mare valoare, cum ar fi automobile sau echipamente industriale.

În general, combinația dintre tehnologia digitală cu Metaverse are potențialul de a transforma diverse industrii și de a crea noi oportunități pentru experiențe imersive și interactive. Acesta poate permite companiilor și organizațiilor să creeze replici virtuale ale obiectelor și mediilor din lumea reală și să le folosească pentru a îmbunătăți experiențele clienților, a îmbunătăți procesul decizional și a impulsiona inovația.

Gemeni digitali pentru industria de utilități

Tehnologia digitală devine din ce în ce mai populară în industria de utilități, deoarece permite crearea de replici virtuale ale sistemelor energetice, cum ar fi centralele electrice, rețelele și rețelele de distribuție. Această tehnologie poate ajuta companiile de utilități să își optimizeze operațiunile, să reducă costurile și să îmbunătățească fiabilitatea sistemelor lor.

Una dintre tendințele cheie în spațiul geamăn digital este integrarea inteligenței artificiale și a învățării automate, care pot ajuta companiile de utilități să identifice potențiale probleme și ineficiențe în sistemele lor și să sugereze soluții. În plus, utilizarea gemenilor digitali bazați pe cloud poate permite monitorizarea în timp real și luarea deciziilor, oferind companiilor de utilități o mai mare flexibilitate și agilitate.

În general, tehnologia digitală dublă este o tendință în creștere rapidă în industria de utilități și se așteaptă să joace un rol semnificativ în stimularea inovației și îmbunătățirea eficienței în sector.

Geamăn digital în domeniul imobiliar

Tehnologia digitală va transforma potențial industria imobiliară, permițând crearea de replici virtuale ale clădirilor și proprietăților. Această tehnologie poate fi utilizată pentru a optimiza diverse aspecte imobiliare, cum ar fi proiectarea, construcția și managementul.

De exemplu, gemenii digitali pot fi utilizați pentru a simula diferite opțiuni de proiectare și pentru a testa impactul acestora asupra consumului de energie, ratelor de ocupare și alți parametri cheie. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a monitoriza performanța clădirii în timp real, permițând întreținerea predictivă și reducând costurile operaționale.

În general, tehnologia digitală are potențialul de a îmbunătăți eficiența, eficacitatea, transparența și sustenabilitatea proprietăților imobiliare și de a oferi experiențe mai bune pentru ocupanți și utilizatori. 

Drept urmare, este probabil să devină o tendință din ce în ce mai importantă în industria imobiliară.

Progresele tehnologice ale gemenilor digitali ne vor modela viitorul

Tehnologia digitală gemenă a evoluat rapid și se așteaptă să continue să facă acest lucru în 2023 și ulterior. Una dintre cele mai semnificative tendințe ale tehnologiei gemene digitale este adoptarea din ce în ce mai mare în toate industriile. Ne putem aștepta să vedem mai multe industrii care adoptă tehnologia digitală pentru a-și îmbunătăți operațiunile, a reduce costurile și a-și îmbunătăți produsele și serviciile.

O altă tendință semnificativă este concentrarea tot mai mare pe managementul și analiza datelor în timp real. Pe măsură ce Internetul lucrurilor (IoT) continuă să crească, tehnologia digitală va deveni din ce în ce mai importantă pentru gestionarea și analiza datelor în timp real. 

În plus, vor exista progrese în algoritmii de inteligență artificială (AI) care pot fi combinați cu tehnologia digitală gemenă pentru a permite predicții mai precise și o mai bună luare a deciziilor.

Realitatea virtuală și augmentată (VR/AR) va juca, de asemenea, un rol din ce în ce mai mare în tehnologia gemenilor digitali, permițând utilizatorilor să interacționeze cu gemenii digitali într-un mod mai intuitiv. 

În cele din urmă, se va pune un accent tot mai mare pe practicile de sustenabilitate și economie circulară, cu mai multe soluții digitale gemene care să permită companiilor să reducă deșeurile, să optimizeze utilizarea resurselor și să își minimizeze amprenta de carbon.

În general, tehnologia digitală va avea un impact semnificativ asupra modului în care proiectăm, construim și operăm produse și sisteme în următorii ani, iar aceste tendințe vor continua să stimuleze inovația și eficiența în multe industrii.

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *