fbpx

Digital Twin din industria de vânzare cu amănuntul reprezintă magazine virtuale replici care pot ajuta comercianții cu amănuntul să reducă costurile, să îmbunătățească eficiența și să crească productivitatea.

Termenul de digital twin a intrat în vocabularul experților și liderilor din industria retailului. Dar ce înseamnă?

Vom explora definiția, cazurile de utilizare, exemplele, software-urile și întrebările comune asociate cu digital twin și relevanța acestuia pentru industria de retail, bunuri de larg consum și industria alimentară și a băuturilor.

Definiție Digital Twin

Digital Twin este o replică virtuală a unui obiect sau sistem fizic. Este creat prin modelare digitală gemenă (cunoscută și ca modelare 3D) care utilizează date colectate de la senzori și alte surse. Gemenii digitali pot fi utilizați pentru o varietate de scopuri, inclusiv simulare, analiză și optimizare.

Un geamăn digital de vânzare cu amănuntul este o replică virtuală a unui magazin fizic de vânzare cu amănuntul, permițând comercianților cu amănuntul să simuleze și să optimizeze operațiunile magazinului într-un mediu virtual. În industria de vânzare cu amănuntul, gemenii digitali pot fi utilizați pentru a optimiza aspectul magazinelor, pentru a gestiona inventarul, pentru a anticipa cererea pentru anumite produse și pentru a optimiza fluxul de mărfuri prin lanțul de aprovizionare. Prin crearea unui geamăn digital 3D al magazinului lor, comercianții cu amănuntul pot obține informații despre modul în care funcționează magazinul lor și pot identifica oportunitățile de îmbunătățire.

Cazuri de utilizare Digital Twin

Iată câteva cazuri potențiale de utilizare pentru un geamăn digital de vânzare cu amănuntul:

  1. Planificarea mărfurilor: mărcile și comercianții cu amănuntul pot folosi produse digitale gemene într-un magazin virtual în mărime naturală cu spațiu nelimitat pentru a crea proiecte de comercializare realiste. Permite iterații infinite de planograme și concepte de semnalizare folosind o fracțiune din timp și buget.
  2. Optimizarea aspectului magazinului : comercianții cu amănuntul pot folosi un geamăn digital pentru a experimenta amenajări alternative ale magazinelor și pentru a vedea modul în care acestea influențează fluxul clienților, plasarea produselor și eficiența angajaților. Utilizarea realității virtuale economisește timpul și costurile implicate în construirea mai multor concepte în magazinele fizice.
  3. Gestionarea activelor : Comercianții cu amănuntul și mărcile pot folosi o bibliotecă de modele 3D duble digitale pentru a introduce, accesa și actualiza cu ușurință inventarul în timpul procesului de planificare a sortimentului de magazin sau categorie. Utilizând produse virtuale, accesorii și semnalizare, organizațiile pot debloca potențialul de inovare într-un laborator virtual de vânzare cu amănuntul.
  4. Instruirea angajaților : comercianții cu amănuntul pot îmbunătăți păstrarea cunoștințelor și pot reduce costurile de integrare prin instruire virtuală. Gemenii digitali pot fi folosiți pentru a instrui angajații cu privire la procesele și procedurile magazinului, cum ar fi modul de implementare a programelor și promoțiilor sau gestionarea resetărilor.
  5. Experiențele clienților : comercianții cu amănuntul pot folosi un geamăn digital pentru a înțelege cum interacționează clienții cu magazinul lor și pentru a identifica oportunitățile de îmbunătățire a experienței clienților în magazin. Aceleași active pot fi apoi folosite pentru a proiecta și pilota concepte de comerț virtual.

În general, un geamăn digital de vânzare cu amănuntul poate ajuta mărcile și comercianții cu amănuntul să ofere experiențe ridicate pentru cumpărători, eficiență operațională și sortimente optimizate care oferă o creștere semnificativă.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.

Categories: E-commerce

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *