fbpx

Digital Twins îmbunătățește sustenabilitatea pentru întregul ciclu de viață al clădirii

Aducerea tehnologiei Digital Twins în ecuație de la începutul unui proiect imobiliar le permite să joace un rol cheie în abordarea provocărilor de sustenabilitate nu numai în timpul planificării, reglementării și construcției, ci și pe tot parcursul vieții sale construite.

Bariere actuale în atingerea durabilității

Restricțiile de reglementare și interesele de afaceri conflictuale împiedică schimbul de informații și bune practici între piețe și industrii.

  • Lipsa informațiilor partajate duce la o luare proastă a deciziilor, la o învățare redusă și la greșeli repetate.
  • Nu există o singură sursă de adevăr – o sursă coerentă, unificată și de încredere de date relevante, în timp real, care creează o economie mai circulară, care ghidează reutilizarea clădirilor și reutilizarea materialelor.
  • Numărul tot mai mare de senzori și dispozitive disparate din lumea reală face din ce în ce mai dificilă pătrunderea și găsirea datelor care pot oferi o perspectivă semnificativă.
  • Gemenii digitali au capacitatea de a trece peste aceste bariere la nivel de proiect și, în timp, se dezvoltă într-un ecosistem mai larg care poate oferi aceleași beneficii la nivel de industrie.

Dar cum?

Planificare și proiectare

Digital Twin oferă arhitecților, designerilor și planificatorilor un model virtual precis și la scară în care să testeze proiecte, să simuleze rezultatele și să exploreze diferite scenarii pentru a înțelege impactul și a găsi cel mai eficient design final. Aceasta poate include totul, de la alegerea materialelor potrivite până la găsirea celor mai eficiente metode de construcție menite să echilibreze impactul asupra mediului și emisiile de CO2 cu costurile.

Arhitecții pot testa scenarii potențiale de performanță pentru orice caracteristică sau funcție – gândiți-vă la eficiența utilizării energiei, durata de viață, reutilizarea materialelor și multe altele – precum și să înțeleagă impactul clădirii asupra mediului înconjurător cu umbră, zgomot, simulări sezoniere și alte simulări.

Performanță și analiză

Cel mai simplu, un Digital Twin este folosit pentru a accesa, aduna și organiza mai multe puncte de date într-un singur model coerent care se comportă și răspunde ca omologul său din lumea reală în timp real. Printr-o interfață care facilitează concentrarea asupra datelor alese pentru a răspunde provocărilor vizate, administratorii de clădiri și proprietarii pot monitoriza performanța oricărui obiect din model care este conectat la senzorii din lumea reală. Acest lucru poate descoperi ineficiențe în orice, de la consumul de energie la întreținere, fluxul de trafic până la gestionarea deșeurilor.

Analizând aceste informații în timp real alături de datele istorice, Digital Twins au și capabilități predictive puternice. Cu modele de tendințe și previziuni, le putem folosi pentru a anticipa provocările viitoare și pentru a crea răspunsuri sustenabile, gata făcute, fie că precomandăm piese pentru întreținere, reducem întreruperile serviciilor, optimizăm logistica sau construim rezistență la schimbările climatice.

Coerență și certitudine

Luarea deciziilor bazate pe date le dă investitorilor și proprietarilor puterea să investească și să direcționeze resursele către locurile care generează cele mai bune rezultate pe termen lung și cea mai sustenabilă rentabilitate a investiției. Gemenii digitali pot acționa ca sursa unică de adevăr pentru a crea această certitudine pentru orice proiect dat. Acest lucru ajută la evitarea greșelilor de planificare, construcție și întreținere, ceea ce reduce inevitabil deșeurile, emisiile și impactul asupra mediului.

Întreprinderile, organizațiile și organismele municipale pot, de asemenea, prin Digital Twin, să pună la dispoziția oricui orice date alese. Impactul unor astfel de date open source nu trebuie subestimat – lărgește perspectiva, îmbunătățește învățarea partajată și creează un punct de referință din care să lucreze alții, permițându-ne tuturor să creăm și să ne extindem o economie mai circulară în care resursele sunt mai bine utilizate și reutilizate.

Acest tip de abordare deschisă, de partajare, fie că vine din sectorul public sau privat, este scânteia care va deschide tehnologia Digital Twin pentru toată lumea și, prin aceasta, aprinde focul durabilității.

Un viitor axat pe decarbonizare, activat de Digital Twins

Conștientizarea impactului schimbărilor climatice și a importanței nu numai a practicilor ecologice, ci și a durabilității pe termen lung în construcții și imobiliare este acum globală. Până la punctul, de fapt, că unele guverne mai progresiste stimulează acum proiecte imobiliare care au un accent „verde” de mediu, creând așa-numitele orașe inteligente. Digital Twins și PropTec, în general joacă deja un rol primordial în această tranziție de la consum și extindere și spre optimizare și conservare.

„Gemenii digitali joacă un rol primordial în tranziția noastră de la consum și extinderea către optimizare și conservare.”

Pentru dezvoltatorii imobiliari, investitori și manageri, precum și pentru toți ceilalți implicați în ciclul de viață al unei clădiri, acum este momentul să îmbrățișeze tehnologia Digital Twin și să începeți să o aplicați proiectelor viitoare și existente, indiferent dacă obiectivul dvs. este reducerea emisiilor din construcții, îmbunătățirea energiei. consum, minimizarea nivelurilor de deșeuri, crearea unei clădiri neutre din carbon, reducerea costurilor și îmbunătățirea profiturilor – sau toate cele de mai sus.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *