fbpx

Context:

În 2014, Coca-Cola a lansat o campanie de marketing inovatoare și de mare impact numită „Share a Coke” în mai multe țări din întreaga lume.

Scopul campaniei era de a crește angajamentul și de a revitaliza brandul prin personalizarea produselor și implicarea consumatorilor într-un mod unic.

Obiective:

  • Creșterea vânzărilor și consolidarea loialității față de marca Coca-Cola.
  • Generarea de conținut generat de utilizatori (user-generated content) și implicarea activă a consumatorilor.
  • Creșterea gradului de conștientizare și interacțiune pe social media.

Strategie și implementare:

  1. Personalizarea sticlelor: Coca-Cola a înlocuit logo-ul său obișnuit de pe sticlele de Coca-Cola cu aproximativ 250 de nume diferite și cu cuvinte precum „Prietenul”, „Mama”, „Tatăl”, „Iubitul” și „Iubita”. Aceasta a încurajat consumatorii să cumpere sticlele pentru a le împărtăși cu persoanele speciale din viața lor.
  2. Promovarea pe social media: Coca-Cola a încurajat consumatorii să împărtășească fotografii cu sticlele personalizate pe rețelele de socializare folosind hashtagul #ShareACoke. Aceasta a creat un val viral de conținut generat de utilizatori, generând o implicare puternică și o conectare emoțională cu marca.
  3. Evenimente și activări de brand: Coca-Cola a organizat evenimente în diferite locații, precum parcuri, mall-uri și universități, unde oamenii puteau să-și personalizeze propriile sticle și să se fotografieze cu ele. Aceste evenimente au generat entuziasm și participare activă din partea consumatorilor.

Rezultate:

  • Creșterea vânzărilor: Campania „Share a Coke” a dus la o creștere semnificativă a vânzărilor de Coca-Cola în țările în care a fost implementată. Consumatorii au fost încurajați să cumpere mai multe sticle pentru a le împărtăși cu prietenii și familia lor.
  • User-generated content: Campania a generat peste 500.000 de fotografii împărtășite pe rețelele de socializare de către consumatori, creând o mare cantitate de conținut generat de utilizatori care a promovat brandul în mod organic.
  • Creșterea interacțiunii pe social media: Numărul de urmăriri pe paginile de social media ale Coca-Cola a crescut semnificativ, iar rata de implicare a crescut considerabil prin comentarii, like-uri și partajări.

Concluzie

Campania „Share a Coke” de la Coca-Cola a fost un exemplu de succes în marketing, atingând obiectivele propuse și generând o conexiune puternică între consumatori și brand. Personalizarea produselor și implicarea activă a consumatorilor au fost elemente cheie ale strategiei care au condus la rezultate remarcabile.

Această campanie a demonstrat puterea personalizării și a conținutului generat de utilizatori în construirea angajamentului și loialității față de marcă.

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categories: branding

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *