fbpx

Introducere

1 Decembrie este o zi specială în istoria României, marcând Marea Unire de la 1918.

Cu toate că aniversările pot varia, putem sărbători acest eveniment important chiar și atunci când suntem acasă, prin intermediul tururilor virtuale captivante.

Astfel, poți explora frumusețea țării noastre chiar din confortul casei tale.

O călătorie virtuală în timpul Marelui Centenar

Începe-ți călătoria virtuală către momentul crucial al istoriei românești – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Descoperă istoria detaliată a evenimentelor, vedetele implicate și impactul pe care l-au avut asupra formării statului român modern.

O incursiune în orașele istorice

Explorează orașele istorice ale României prin tururi virtuale interactive.

Vizitează Bucureștiul, cu palatele sale regale și arhitectura variată, sau mergi în Cluj-Napoca pentru a te bucura de atmosfera boemă și istorie bogată. Cu doar câteva clicuri, poți ajunge în locuri precum Sibiu, Alba Iulia sau Timișoara.

Alba Iuliaoraș cu o însemnătate istorică

În perioada medievală, oraşul a purtat diferite denumiri: Bălgrad, Fehervar sau Weissenburg, fiecare dintre ele aleasă după cei care, vremelnic, au condus oraşul şi Cetatea. Unul dintre momentele istorice de referinţă în istoria oraşului, dar şi a întregii Românii este anul 1600, când Alba Iulia devenea prima capitală a celor 3 ţări româneşti: Ţara Românească, Transilvania şi Moldova, unite sub sceptrul lui Mihai Viteazul.

Alba Iulia devenea astfel mai mult decât un oraş, un simbol puternic, sacru, al unităţii românilor, iar acesta a fost şi motivul pentru care tot Alba Iulia a fost aleasă, mai târziu, ca loc al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Sfârşitul Primului Război Mondial a adus cu sine şi înfăptuirea idealului naţional, Unirea tuturor teritoriilor locuite de români. Astfel, la Alba Iulia în ziua de 1 Decembrie 1918, în Casina Militară, denumită ulterior Sala Unirii, cei 1228 de delegaţi decid Unirea Transilvaniei, Banatului Crisanei şi Maramureşului cu România.

Astfel, ceea ce începuse Mihai Viteazul la 1600, s-a desăvârşit după mai bine de 300 de ani, Cetatea Alba Carolina păstrându-şi renumele şi devenind Cetatea Marii Uniri.

Link Tur Virtual – Cetatea Albă Carolina

https://turism.apulum.ro/vtour/

Pe urmele eroilor – Tururi virtuale ale monumentelor și mormintelor

Descoperă memoria eroilor din trecut, vizitând monumente și morminte virtuale dedicate celor care și-au dedicat viețile pentru Marea Unire. Prin intermediul tururilor online, poți cinsti și aprecia sacrificiile acestor oameni remarcabili.

Delicii culinare tradiționale – Tururi virtuale ale bucătăriilor românești

Sărbătorește cultura românească gustând din bucatele tradiționale. Alege tururi virtuale care îți permit să descoperi secretele bucătăriei românești, de la sarmale și mămăligă până la deserturi delicioase.

Concluzie

1 Decembrie poate deveni o experiență autentică chiar și atunci când nu poți călători fizic.

Cu ajutorul tururilor virtuale, poți sărbători Marea Unire și să descoperi frumusețea și bogăția culturală a României de la distanță.

Alege tururile care te atrag cel mai mult și bucură-te de această zi specială într-un mod inovator și interactiv.

Ajută-ți și tu afacerea să aibă succes!

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *