fbpx

Una dintre marile povești din ultimii ani a fost dezvoltarea aplicațiilor arhitecturale pentru realitatea virtuală – în viitor, așa cum s-a spus, VR nu va deveni doar un element important în prezentarea unui proiect, ci și în procesul de proiectare.

Problema principală de obicei pentru multe companii orientate spre design este de a convinge clientul că articolul finalizat arată exact ca – sau mai bine decât – reprezentarea 2D sau 3D.

Indiferent de cât de priceput este designerul, clientul poate face un salt de credință și imaginație creativă pentru a obține o idee de design la bord.

Arhitectura nu face excepție, realitatea virtuală nu mai este la îndemână, ceva pe care îl putem folosi în următorii cincizeci de ani când vom zbura cu toții în automobile. Arhitecții și designerii, care economisesc bani, câștigă mai mulți clienți și lucrează mai bine la parteneriatul lor la distanță, folosesc deja tehnologia VR astăzi.

Cum schimbă realitatea virtuală arhitectura ?

VR are multe de oferit arhitecturii și designerilor. Realitatea virtuală oferă capacitatea de a vinde un concept mai bine decât orice alt mediu, de la machete de design de bază la proiecte de colaborare până la ultimele retușuri care fac designul clădirii de la bun la excelent.

1. O experiență mai bună pentru clienți

Una dintre problemele arhitecturale majore în relația cu clienții este de a-i face să înțeleagă și să vizualizeze designul într-o anumită zonă. Toate planurile de etaj, reprezentările 3D și modelele sunt folosite, dar instrumentele pot comunica anumite concepte clienților în mod direct.

Aici VR-ul poate ajuta cu experiența sa captivantă. Arhitecții trebuie uneori să-și convingă clienții că rezultatul final este superior modelelor 2D și 3D, dar VR oferă o mai bună înțelegere a ceea ce se poate aștepta cu experiența generală următoare. 

În plus, clienții pot interacționa cu camera, pot intra și ieși din camere și pot vedea selecțiile de design ca și cum ar fi terminat. Clienții pot „plimba” în interiorul proiectului lor final chiar înainte de începerea construcției și pot înțelege conceptele designerului imediat. Ei pot vedea designul sub toate aspectele.

2. VR vă ajută să depășiți concurența

Prezentările de proiecte sunt cea mai frecventă tehnică de a convinge viitorii clienți cu ideile dvs. de arhitectură, nu? Vă puteți demonstra abilitățile și creativitatea cu nicio tehnologie mai bună decât VR.

Nimic nu este mai aproape de atât. În fața concurenței, cu siguranță ai un avantaj. Chiar dacă porniți, sunteți ajutat de această tehnologie pentru a concura cu cele mai bune nume de mărci renumite din afacere.

3. Colaborare prin VR

Realitatea virtuală poate fi, de asemenea, utilizată pentru a eficientiza colaborarea între contractori, ingineri și designeri. Arhitecții, inginerii și antreprenorii au toți idei diferite despre cum să creeze un proiect care ar putea duce la neînțelegeri și erori. 

Utilizarea realității virtuale pe tot parcursul procesului de proiectare permite fiecărei echipe să lucreze cu mai mult succes, deoarece înțeleg proiectul mai robust. Înainte de debutul VR, arhitecții utilizau, prezentau clienților și puneau deoparte randările 3D; în mod normal, nu sunt văzute de alți membri ai proiectului ai echipei.

Cu toate acestea, VR este ușor să le arătați altor membri ai echipei să sporească cunoștințele și munca în echipă într-un proiect. VR poate fi folosit și pentru a prezenta și lansa un proiect ca instrument de marketing eficient. Prezentarea viitorului proiect în viața reală poate contribui la promovarea muncii tuturor companiilor.

4. Economisiți timp folosind VR

După cum s-a spus, cel mai obositor element al procesului de prezentare a proiectului este de a explica ideile tale creative clienților tăi.

Cu VR, le puteți cere clienților să participe încă de la început la procesul de proiectare. Pe baza feedback-ului clienților, puteți modifica sau reproiecta zborul. Vă ajută să săriți peste ciclurile de revizuire și economisiți timp și bani.

5. Instrument de proiectare

VR poate fi folosit pentru a proiecta un spațiu la fel de extins pe cât este folosit pentru a vizualiza un mediu. Uneori apar modificări după ce vezi personal camera după proiectarea proiectului. 

Când pereții sunt ridicați și sunt necesare ajustări pentru client, aceasta devine o problemă costisitoare. Proiectantul este capabil să vadă o soluție alternativă de proiectare în cadrul Programului cu implementarea sistemelor VR și să rezolve orice problemă înainte de a crea un proiect, care este mai eficient și mai rentabil decât schimbarea unei zone reale. 

Acest lucru ajută la prevenirea rundelor de revizuiri și permite modificări ale procesului de proiectare în timp real în timpul întâlnirilor de culori ale pereților la selecția de mobilier.

Citește și: Realitatea virtuală aplicată industriei modei

6. Accesibilitate

Imobilul virtual este o tehnologie de înaltă tehnologie care transformă modul în care operăm și comunicăm în clădire și arhitectură.

Dar software-ul și echipamentele costisitoare s-au dovedit greu de depășit pentru companiile mici și clienții, ceea ce este în general un lux pentru cele mai mari companii și clienții lor corporativi.

 Toți clienții, mari și mici, ar trebui să aibă acces la această tehnologie. Avantajele VR sunt considerabil mai mari decât cheltuielile pentru client și pentru echipa de creație.

Designul și vizualizarea în realitate virtuală a unui proiect oferă o experiență vizuală mai realistă a unui design și depășește limitele de scară și perspectivă ale unui plan, imagine sau redare a unui plan 2D.

Clienții, antreprenorii și echipa pot dezbate anumite caracteristici și intenții de proiectare mai complet și le pot înțelege atunci când le privesc în termeni practici. Permite o hashing considerabil timpurie a problemelor și a cheltuielilor, ceea ce duce la o fază de construcție mai lină


7. Mai puține modele de reluare

Gândiți-vă la metoda convențională de arhitectură. Vă creați modelele 2D. Apoi le reconstruiești în 3D. Inserați și reintroduceți datele în software-ul dvs. în mod continuu.

Aceasta este mult timp de la început și se înrăutățește doar pe măsură ce vă expuneți clientul la model. Trebuie să vă descrieți modelele și să vă așteptați să le înțelegeți clientului. 

Pe baza înțelegerii lor, clienții dvs. oferă feedback. Înainte de a-l prezenta din nou, te întorci și modifici modelul. Clientul tău nu își dorește produsul suprem. Despărțirea inițială a dus la un feedback slab și modelul trebuie reproiectat. Repetați continuu procedura până când livrați ceea ce își dorește clientul.

Toate acestea se datorează eșecului clientului de a vă înțelege modelele.

Clienții beneficiază de o experiență mai detaliată a realității virtuale decât un model 3 D. După cum sa spus, clădirea în sine poate fi explorată și simțită. Nu vă cer să vorbiți despre asta odată ce înțeleg hardware-ul. Ei nu presupun doar care este structura pe care o doresc. Clienții tăi pot observa ce și cum nu le place fizic.

Pentru a satisface nevoile clientului dumneavoastră, va trebui totuși să modificați modelul. Cu toate acestea, tehnica implică mult mai puțină repetare. Cu cât introducerea este mai precisă, reprelucrarea este o muncă nouă.

Afișarea eficientă a timpului ar putea ajuta la reducerea reprelucrării. În lumea ta virtuală, clienții au voie să aprindă și să stingă luminile sau să interacționeze cu articolele. Puteți observa cât de mici lucruri într-o clipă afectează modelul. În consecință, nu trebuie să te returneze pentru mici ajustări pentru a reconstrui modelul.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *