fbpx

De la tururi virtuale 3D, la tururi 360. Similar ca nume și asemănător ca natură – dar cu unele diferențe notabile. 

Tururile 360 ​​oferă încă o experiență „activă” utilizatorilor. Ele ne permit să explorăm liber un spațiu, deplasându-ne de la o poziție la alta pentru a oferi spectatorilor o privire în profunzime asupra spațiului. 

Deci, cum este diferit de un tur virtual 3D? Tururile 360 ​​sunt create prin fotografiarea cu atenție a unui spațiu folosind o cameră DSLR cu un obiectiv cu unghi larg sau o cameră specializată 360. Aceste imagini sunt apoi îmbinate împreună pentru a crea un tur 360 complet cuprinzător și interactiv.

Tururile virtuale 360 ​​pot fi create folosind un DSLR sau camere specializate 360 ​​precum cea de mai sus

Din nou, iată avantajele și dezavantajele unui tur 360 în alb și negru pe care să le luați în considerare.

Pro: 

  • Soluție personalizată – 360 de tururi sunt extrem de versatile. Deoarece sunt asamblate folosind fotografii, tururile 360 ​​pot fi personalizate cu ușurință conform specificațiilor dvs. exacte. Puteți include lucruri precum fotografia cu dronă, muzică de fundal și o marcă mai proeminentă a clienților pentru a vă diferenția cu adevărat turul 360. 
  • Calitatea imaginii – În timp ce tururile virtuale 3D necesită o mulțime de echipamente și software specializat, un tur 360 are nevoie doar de o cameră de înaltă calitate. Folosim cea mai recentă cameră DSLR pentru a captura imagini de înaltă rezoluție, creând o reprezentare curată și precisă a spațiului dumneavoastră.
  • Fără limită de dimensiune – Vă amintiți că am spus că dimensiunea este o problemă cu tururile virtuale 3D? Nu este cazul tururilor 360. Tururile 360 ​​sunt cea mai bună opțiune pentru a prezenta spații mai mari. Sunt perfecte pentru spații precum depozitele comerciale și umerașele de aeroport, care ar putea fi prea mari pentru a fi capturate folosind un tur virtual 3D.

Contra: 

O vedere mai puțin cuprinzătoare – Prin mai puțin cuprinzătoare, ne referim la tururile virtuale 360 ​​lipsite de detalii în comparație cu un tur virtual 3D. Deoarece tururile 360 ​​nu captează date spațiale, asta înseamnă că nu putem produce planuri interactive de etaj sau vederi ale spațiului pentru case de păpuși.

Probleme legate de partajare – Încorporarea unui tur virtual 360 pe site-ul dvs. înseamnă utilizarea unui plugin, cum ar fi JAVA sau Flash. Dezavantajul este că nu veți putea partaja turul în sine – va trebui să distribuiți un link către întreaga pagină de pe site-ul dvs. Acest lucru limitează cât de partajabil este de fapt turul în sine.

Tururi video 

Cu toții ne putem imagina ce înseamnă un tur video, dar ce îl diferențiază exact de un tur 3D și un tur virtual 360? 

Ei bine, este mult mai tradițional și mai simplu decât celelalte opțiuni. Un tur video folosește tehnici video simple pentru a filma o prezentare a unui spațiu. Este o opțiune solidă pentru o persoană sau o întreprindere care se scufundă pentru prima dată în lumea tururilor virtuale și video.

Pro:

  • O vedere personalizată – Nimeni nu vă cunoaște spațiul mai bine decât tine. Folosiți-vă cunoștințele despre spațiu pentru a planifica turul și ajutați un videograf profesionist să captureze cele mai bune caracteristici ale spațiului pentru a crea un produs final precis, dar măgulitor. 
  • Arată-ți personalitatea – Tururile video te ajută să arăți despre ce te referi. Oferiți utilizatorilor o impresie despre „vibe”-ul afacerii sau al proprietății dvs. utilizând, de exemplu, muzică, voce sau efecte vizuale. 
  • Răspândiți rapid și eficient vestea – Sunteți familiarizat cu platformele de găzduire video precum YouTube și Vimeo? Bineinteles ca esti. Încărcarea turului video pe astfel de platforme este atât de ușoară și îi va oferi mai multă expunere pentru un public mai larg. Un altDatorită platformelor de găzduire video precum YouTube și Vimeo, încărcarea bonusului pentru turul video – fără taxe suplimentare de găzduire. Câştigător.

Contra:

  • Conținut „ pasiv” – pasiv, în acest context, înseamnă că utilizatorii nu pot interacționa cu conținutul. Spre deosebire de tururile virtuale 3D și 360, un tur video este exact asta – este o bucată de videoclip. Aceasta înseamnă că nu veți putea adăuga nicio caracteristică luxoasă pentru a încuraja utilizatorii să se implice în tur. 
  • S-ar putea să te pierzi în zgomot – Ca întotdeauna, cu fiecare profesionist, există adesea o confuzie neplăcută. Lumea conținutului video este enormă. Gândiți-vă doar cât de mult conținut există pe o platformă precum YouTube. Peste 500 de ore de videoclipuri sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut. Aproape greu de crezut, nu? Această cifră ajută la ridicarea întrebării: „cum îmi pot face turneul video să iasă în evidență din mulțime?” Va fi o luptă dificilă, asta e sigur. 

Dacă învățați spre un tur virtual 3D ca fiind cea mai bună soluție pentru proprietatea sau afacerea dvs., experții noștri sunt la îndemână pentru a vă ajuta să răspundă la orice întrebări.

Click aici pentru a ne contacta acum.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *