fbpx

După anii de pandemie și cum viitorul nefiind prea optimist pentru această industrie în acest moment, proprietarii de afaceri din turism ar trebui să caute moduri alternative de interacțiune cu turiştii.

În ultimele decenii, tehnologia a ajutat industriile de călătorie și turism să-și crească acoperirea prin site-uri web de rezervare de călătorii, videoclipuri, bloguri și fotografii de călătorie. Instrumentele și conținutul digital sunt o sursă vitală de informații pentru turiștii care își organizează următoarea vacanță sau creează o listă de dorințe pentru destinații. 

În timp ce turismul la distanță sau virtual a fost o temă de viitor îndepărtat în cadrul forumurilor din industrie acum în lumea de astăzi, modelată de pandemia COVID-19, ar putea fi pregătită să accepte această tehnologie. Tehnologia virtuală sau mixtă (AR, VR) ar putea schimba jocul. 

Turismul virtual ar putea reaprinde industria turismului și oamenii săi și ar putea ajuta la construirea unui model economic mai durabil. Tehnologii precum cele 3D și VR revoluționează modul în care oamenii experimentează călătoriile și produsele legate de turism.

Site-urile folosesc tehnologiile ca decizii strategice de afaceri deoarece turismul virtual a fost și este un instrument eficient în evocarea emoțiilor și a intenției de a vizita locul în realitate. 

Sectorul muzeelor, în special, a încercat experiența virtuală în trecut cu efecte pozitive. În afara țării noastre sectorul turistic este implicat în diverse forme de comunicare cu oaspeții, inclusiv videoclipuri din culise, filmări cu drona, videoclipuri 360°, tururi virtuale ale spațiilor și experiențe de realitate mixtă ( VR). În timpul pandemiei și chiar și după încetarea acesteia, turismul virtual permite opțiuni sigure și accesibile care păstrează locul în minte și, de asemenea, pot ajuta la recuperarea turismului după pandemie. În unele cazuri, tehnicile virtuale sunt folosite pentru a spori experiența vizitatorilor pe site, de exemplu, adăugând o prezentare VR într-o locație de turism.

Un studiu a descoperit că turismul virtual poate aduce rezultate pozitive, cum ar fi învățarea și intenția de a vizita. Experiențele virtuale pot crește satisfacția și loialitatea oaspeților.

Un alt studiu recent a constatat că experiența virtuală anterioară vizitei duce la niveluri mai ridicate de cunoaștere a brandului turistic

Utilizarea tehnologiei în turism poate contribui la cercetarea turismului în mai multe moduri. În primul rând, va asigura experiențe intangibile ideale, care sunt greu de oferit în condiții reale. De asemenea, va facilita măsurarea obiectivă a dimensiunilor temporale al sectorului turistic în diferite momente înainte, în timpul și după călătoria virtuală.

Introducerea destinațiilor virtuale va avea, de asemenea, implicații promițătoare pentru marketingul și managementul destinațiilor turistice. Destinațiile virtuale pot oferi oportunități persoanelor care nu pot vizita destinațiile reale sau categoriile vulnerabile de persoane, inclusiv categoriile cu venituri mici, persoanele cu dizabilități sau persoanele în vârstă.

În concluzie crizele pot oferi o „oportunitate de transformare” pentru regândirea industriei și a conduce la modificări și implicit de a declanșa schimbări de paradigmă. În acest caz, pandemia a indicat că o există o modalitate de a merge mai departe și aceea este trecerea pe tărâmul virtual.

Categories: Travel

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *