fbpx

Presupunând că nu pilotați o dronă grea care poartă o cameră fără oglindă sau DSLR, probabil că v-ați luptat să fiți complet mulțumit de calitatea imaginii care vine de la camera dronei dvs.

Dronele recente iau imagini grozave, cu siguranță suficient de bune pentru rețelele de socializare, dar atunci când doriți să imprimați acele imagini sau să editați cât mai multe detalii din ele, s-ar putea să vă găsiți dificultăți pentru a obține rezultatele pe care le doriți.

Iată câteva soluții rapide și ușoare care ar trebui să îmbunătățească absolut calitatea imaginii data viitoare când zburați.

Bracketingul expunerii
Bracketing-ul expunerii este o tehnică avansată folosită în fotografia de peisaj, care vă permite să capturați mai multe imagini ca expuneri diferite pentru a îmbunătăți intervalul dinamic al imaginii finale.

Intervalul dinamic este cantitatea de lumină măsurată între partea cea mai întunecată și cea mai luminoasă a unei scene. Astfel, cu cât intervalul dinamic este mai mare, cu atât este mai mare cantitatea de valori de luminanță pe care le puteți reține într-o imagine.

Toate camerele au o gamă dinamică limitată, în special camera care se află pe drona dvs. Aceasta înseamnă că atunci când faceți o singură fotografie, este posibil să existe părți ale imaginii care sunt pur și simplu prea luminoase sau prea întunecate pentru a avea informații în ele.

Supraexpus pentru a capta detaliile umbrelor, dar pierzând detaliile evidențiate în acest proces

Asigurați-vă că ați selectat RAW și pentru formatul de imagine

Selectați pictograma camerei din partea de sus. De asemenea, asigurați-vă că formatul imaginii este setat la brut. Atingeți „Fotografie” pentru a deschide selecția modului foto.

Selectați AEB (Auto Exposure Bracketing) și selectați 5 fotografii. Dacă selectați 3 fotografii, veți pleca doar cu 2 trepte suplimentare de interval dinamic, în loc de 4. Acum, de fiecare dată când faceți o fotografie, vor fi luate 5 imagini: -2EV, -1EV, 0EV, +1EV și +2EV.

Țineți cont de acest lucru, deoarece acele imagini se vor adăuga rapid. Din punct de vedere tehnic, nu avem nevoie de expunerile -1 și +1, dar în prezent nu există nicio modalitate de a face doar expunerile -2EV și +2EV, așa că trebuie să folosim acest lucru și să ajungem cu câteva fotografii suplimentare.

Asigurați-vă că nu utilizați setarea HDR pe drona dvs. dacă aceasta o are, deoarece procesarea acestora care se face automat poate fi dăunătoare calității imaginilor dvs. Dacă drona dvs. nu are o setare AEB, puteți face acest lucru manual. Pur și simplu faceți o fotografie la 0EV, -2EV și +2EV schimbând viteza obturatorului între fotografii cât de repede puteți.

Panorame

Bine, acum că știți cum să obțineți o gamă mai dinamică în fotografiile cu drone, cum obținem o rezoluție mai mare? Răspunsul este mult mai simplu: panorame. Dar nu ne limităm doar să facem fotografii dintr-o parte în alta, putem face fotografii într-o grilă în funcție de compoziția noastră.

Panoramele sunt puțin diferite în execuție față de imaginile cu expunere, deoarece veți avea nevoie fie de scene specifice, fie de a schimba poziționarea dronei, astfel încât să puteți face mai multe imagini, de obicei, aceasta înseamnă doar să vă apropiați de subiect. Dacă nu sunteți familiarizat cu panoramele, nu ezitați să vă puneți la curent aici , dar ar trebui să fie ușor de urmărit dacă nu ați mai făcut una până acum!

Regula este simplă atunci când realizați panorame, asigurați-vă doar că imaginile se suprapun cu aproximativ 30-40%. Astfel, veți face prima imagine, veți întoarce drona la dreapta sau la stânga și veți continua până când înclinați gimbalul în jos și apoi veți trece înapoi.

De multe ori veți zbura atât de departe încât surprindeți o scenă întreagă într-o singură imagine, dar dacă doriți mai multă rezoluție, tot ce trebuie să faceți este să zburați mai aproape de subiect și să faceți o panoramă care surprinde întreaga scenă.

Magia
Acum că știți cum să expuneți bracket-ul și să faceți panorame, este timpul să combinați ambele tehnici într-o singură scenă. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că setarea AEB este activată atunci când mergeți să faceți o panoramă . Aceasta înseamnă că veți obține 5 imagini pentru fiecare parte a panoramei dvs., așa că, deși spațiul pe hard disk este ieftin în zilele noastre, nu exagerați cu toate imaginile pe care le faceți.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categories: drone

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *