Cererea de tururi virtuale 3D devine rapid din ce în ce mai comună. Tururile panoramice 360 oferă publicului o experiență captivantă și intuitivă, care le oferă o idee clară despre spațiul de care sunt interesați.
În timp ce panoramele 360 atrage cu siguranță atenția, este important, ca fotograf , să le produci cu atenție – adică cu un obiectiv specific în minte.
În caz contrar, riscați să dați impresia că tururile 3D sunt doar spectaculoase și trucate – când, de fapt, sunt dispozitive de comunicare puternice și instrumente de vânzare eficiente.
Prin urmare, ca fotograf, este important să știi din timp – înainte de a începe fotografierea – scopul final al imaginilor pe care le creezi.
De exemplu, puteți crea un tur virtual 3D pentru un agent imobiliar, care la rândul său va folosi turul pentru a-și convinge clientul să închirieze sau să cumpere o anumită proprietate.

Sau, ați putea crea un tur pentru un organizator, un decorator, un renovator sau un designer, care ar putea folosi tururi virtuale 3D pentru a planifica renovări, a gestiona modificările decorului sau doar pentru a înțelege mai bine un spațiu înainte de a avea ocazia să-l viziteze în viata reala.
Aplicațiile practice sunt nesfârșite.
Indiferent de scop și pentru orice public, important este că știi ce obiectiv vrei să-l atingi cu un tur virtual 3D.
Și, într-o formă sau alta, acel obiectiv va fi aproape întotdeauna acela de a comunica detaliile unui anumit spațiu pentru a permite cuiva să extragă informațiile de care are nevoie, astfel încât să poată lua o decizie informată cu privire la acel spațiu.
Deci, întrebarea devine: „Cum vă asigurați că turul virtual 3D comunică în mod eficient informațiile potrivite publicului țintă?”
Iată 10 sfaturi pentru a face turul dvs. virtual eficient, astfel încât dvs., fotograful, să puteți asigura rezultate excelente pentru clientul dvs. și să-l faceți să revină la dvs. pentru mai multe…
1. Captați ceea ce publicul dvs. vrea să vadă
Realizarea unui tur 3D relevant pentru piața dvs. de nișă se rezumă, practic, la a ști cine este publicul dvs. și ce este important pentru ei.
De exemplu, să presupunem că clientul tău este un agent imobiliar, iar publicul tău țintă este format din cumpărători de case. Subiectul panoramei dvs. 360 este o bucătărie într-o casă pe care clientul dvs. dorește să o pună la vânzare. Bucătăria are mașină de spălat vase și știți că acesta este un punct de vânzare major.
Dacă nu capturați vizual mașina de spălat vase, un potențial cumpărător de case poate fi nevoit să sune agentul de listare pentru a întreba dacă există vreuna în bucătărie. Un tur virtual 3D eficient va face prezența mașinii de spălat vase foarte clară, în timp ce un tur ineficient care nu afișează aceste informații ar putea costa timp (și bani) pentru toate părțile implicate.
Atunci când alegeți o locație pentru a vă instala camera, asigurați-vă că detaliile care ar fi de interes pentru publicul vizat (în acest caz, mașina de spălat vase) sunt clar vizibile.
Când creați tururi 3D, amintiți-vă întotdeauna scopul fotografiei și valoarea pe care doriți să o comunicați cu publicul.
În general, evita panoramele luate din colțurile camerelor, în schimb, concentrează-te pe ceea ce dorește publicul tău să vadă. Apropiați camera de punctul de interes.
2. Fii atent la ceea ce publicul tău nu ar trebui să vadă
În timp ce doriți să vă concentrați pe ceea ce este important pentru publicul dvs., doriți, de asemenea, să evitați ceea ce este irelevant sau distrag atenția pentru publicul dvs.
Un tur virtual care arată prea multe poate fi jenant pentru marca ta.
Și mai rău, a avea imagini nedorite în turul virtual 3D poate merge până la a influența negativ publicul – poate chiar la nivel subconștient – până la punctul în care nu mai doresc să cumpere lista.
Când trageți, fiți vigilenți. Atenție la obiecte personale, articole legate de animalele de companie, dulapuri dezordonate și spații de depozitare urâte.
Asigurați-vă că orice spațiu care nu ar trebui să fie văzut este ascuns în spatele unei uși închise sau nu este vizibil în tur.
Dacă vă simțiți confortabil să faceți acest lucru, schimbați mediul în timp ce vă deplasați prin casă pentru a ascunde orice nu ar trebui să fie văzut. Puteți închide ușile, puteți regla pernele și puteți elimina obiectele personale.
3. Asigurați-vă că proprietatea este gata pentru a fi fotografiată
Secretul unei fotografii grozave este o pregătire grozavă.
Pregătirea locuinței înainte de a crea turul virtual o poate face semnificativ mai atractivă și vă poate face filmările să curgă mai eficient, deoarece vă veți putea petrece timpul și vă veți putea concentra captând,în loc să vă aranjați. De asemenea, poate permite oamenilor să vadă detaliile pe care le caută, în loc de obiecte nedorite sau distragere a atenției.
4. Editați-vă imaginile după filmare
Odată ce turul virtual 3D este filmat, veți dori să faceți câteva editări.
Filmarea unor tururi imobiliare poate fi o provocare și, de multe ori, singura modalitate prin care veți obține rezultate bune este o editare bună. Adobe Photoshop și Lightroom sunt 2 aplicații software comune utilizate pentru post-procesare.
Când editați imaginile, veți dori să luați în considerare ajustările balansului de alb, eliminarea obiectelor sau a persoanelor nedorite din cadru și remedierea diferențelor de expunere.
Cea mai frecventă editare necesară va fi probabil editarea unei camere sau a unui fotograf dintr-o reflexie. Veți întâlni inevitabil această situație atunci când fotografiați băi, oglinzi de pe hol și ecrane TV. Reflecțiile camerei și ale fotografului distrag atenția și, uneori, jenante. Prin urmare, acestea ar trebui să fie întotdeauna îndepărtate.
5. Creați un tur virtual 3D ușor de navigat
Dacă publicul vizat se luptă să găsească imaginea panoramică care îl interesează, este posibil să renunțe mai devreme și riscați să-și pierdeți atenția.
Faceți mai ușor pentru publicul țintă să găsească ceea ce caută prin crearea unui tur virtual 3D care este intuitiv și ușor de navigat.
Există 2 tipuri principale de navigație care sunt populare astăzi: navigarea în plan de etaj și navigarea vizuală.
Navigarea prin plan de etaj folosește un plan de etaj al proprietății pentru a permite publicului dvs. să facă clic pe punctele de interes plasate direct pe planul de etaj. Aceasta este o modalitate foarte rapidă de a accesa imaginile, deoarece acestea sunt accesibile pentru un întreg etaj în același timp.
Navigarea vizuală necesită click pe imagini pentru a vă deplasa practic într-o casă progresiv. Acest tip de navigare este folosit în mod celebru în Google Street View. Are avantajul de a fi mai captivant, dar este mult mai lentă decât navigarea în plan de etaj, deoarece nu poți sări direct în camera de interes, deoarece acest stil de navigare necesită ca publicul să dea mai multe clicuri pentru a trece dintr-o cameră în alta.
Crearea de tururi virtuale 3D este o modalitate excelentă de a partaja informații despre o proprietate, de a obține expunere pentru proprietăți și de a închide mai multe vânzări cu mai puține întreruperi.
Asigurați-vă că faceți panorame despre ceea ce vor oamenii să vadă și cum vor să vadă.
Aceste sfaturi vă vor ajuta să oferiți un produs general mai bun (o valoare mai mare pentru clienții dvs.), care se traduce în afaceri repetate pentru dvs., fotograful imobiliar. Acestea vor însemna, de asemenea, mai mult timp pentru a fi afară pentru a filma mai multe înregistrări și mai puțin timp pe telefon/e-mail pentru gestionarea reclamațiilor.
Faceți cunoștință cu Innovtour
Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.
0 Comments