fbpx

Marketingul prin e-mail rămâne cea mai populară și eficientă strategie de conectare cu clienții dvs. online, oferind un ROI mediu de 36 USD pentru fiecare dolar cheltuit. Dar, pentru a genera acest tip de succes prin marketing prin e-mail, este important să vă asigurați că aveți o strategie puternică pentru a stimula implicarea clienților pe tot parcursul procesului.

Acest lucru necesită să faceți mai mult decât să trimiteți mesaje generice standard de tip batch-and-blast și, în schimb, să dezvoltați conținut care să interacționeze cu fiecare client la nivel personal. 

Folosind cea mai bună soluție de automatizare a marketingului, veți putea trimite conținut personalizat în timp real, ca răspuns direct la preferințele și comportamentele clienților dvs. prin e-mail marketing și alte canale pe care le folosesc. Acest lucru va crește implicarea cu marca dvs., ceea ce va duce la vânzări mai mari, mai multă loialitate a clienților și o creștere a susținerii mărcii.

Iată câteva strategii pentru creșterea angajamentului clienților prin e-mail marketing.

Segmentează-ți publicul

Clienții tăi sunt toți diferiți. Găsirea a ceea ce face ca fiecare dintre ei să bifeze vă permite să vă conectați la nivel personal. Folosind o soluție de marketing care integrează datele din toate serviciile dvs. de marketing și tehnologie de vânzări, puteți obține o imagine la 360 de grade a fiecărui client. 

Ar trebui să puteți utiliza datele din CRM, instrumente de analiză web și aplicații, platforma de comerț electronic, instrumente de social media și alte instrumente de marketing pentru a obține o imagine cuprinzătoare a călătoriei fiecărui client.

Aceste date vă permit să vă segmentați publicul în grupuri pe baza unor factori precum locația, preferințele de marcă, clienții noi față de cei care revin și alții pentru campanii de marketing ample.

 Dincolo de asta, puteți detalia la nivel individual cu conținut generat dinamic , care evidențiază conținut pentru care clientul dvs. și-a demonstrat anterior interesul. Când combinați această capacitate cu funcțiile Catalog , de exemplu, și un client răsfoiește o pagină web pentru un tricou grafic, îi puteți trimite un e-mail în care evidențiază acel tricou, precum și altele ale aceluiași designer.

De asemenea, puteți utiliza segmentarea pentru a dezvolta diferite fluxuri de lucru în funcție de etapa fiecărui client din ciclul de vânzări. Clienții care s-au alăturat recent listei dvs. de e-mail vor primi o ofertă promoțională pentru 30% reducere la orice din magazinul dvs., de exemplu. 

Clienții care nu au cumpărat nimic în mai mult de o lună ar putea primi oferte mai personalizate pe baza istoricului lor de achiziții, cum ar fi un cod de reducere pentru o marcă de pantofi pe care au achiziționat-o anterior, oferindu-le mai multă motivație pentru a se implica din nou cu marca dvs. .

Utilizați declanșatoare comportamentale în timp real pentru a vă trimite mesajele

Trimițându-ți e-mailurile în momentul în care clienții tăi sunt interesați activ, vei primi rate de implicare a clienților mult mai mari.

Folosind o platformă de automatizare a marketingului, puteți trimite campanii de marketing prin e-mail ca răspuns la interacțiunile clienților dvs. cu marca dvs. De exemplu, dacă un client dă click pe un anunț și vede o pagină de produs, puteți trimite un e-mail axat pe acel produs și alte recomandări pe care le-ar putea bucura. Sau, dacă un client plasează un articol în coșul de cumpărături, puteți continua cu un mesaj care îl încurajează să finalizeze achiziția.

Trimițând mesaje în perioadele în care clienții dvs. sunt deja implicați, veți putea solicita rate de deschidere și de clic mai mari și, în cele din urmă, veți putea genera mai multe vânzări.

Utilizați un design atrăgător

Designul dvs. de e-mail ar trebui să fie optimizat pentru a capta atenția publicului dvs., indiferent de locul în care vă vede mesajul. Asigurați-vă că toate șabloanele dvs. de e-mail sunt adaptate la dispozitivele mobile și vor redimensiona automat elementele în funcție de browserul pe care îl folosește clientul dvs.

Ar trebui să vă asigurați că includeți conținut important „deasupra paginii” sau în partea de sus a șablonului de e-mail înainte ca un utilizator să fie necesar să deruleze în jos. Includeți CTA atrăgătoare care vă încurajează clienții să ia măsuri făcând clic pe site-ul dvs. web.

Și, desigur, este important să îi convingi pe utilizatori să-ți deschidă e-mailurile în primul rând. Folosiți rânduri scurte de subiect pentru a vă asigura că clienții văd întregul titlu, indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc (în mod ideal, nu mai mult de 27 de caractere ). 

Experimentați cu subiectele pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru publicul dvs.: puteți personaliza conținutul, puteți folosi umorul sau vă puteți concentra pe urgență. Încercați testarea A/B pentru a vedea ce tipuri de mesaje generează cele mai mari rate de deschidere și construiți pe acestea.

Încorporați alte canale de marketing

Una dintre cele mai bune strategii pentru creșterea angajamentului clienților prin e-mail marketing este integrarea altor canale de marketing pe care clienții dvs. le folosesc, inclusiv marketing prin SMS, notificări în aplicație, rețele sociale și chiar e-mail direct. 

Folosind o platformă de marketing cross-channel, puteți configura campanii de marketing cross-channel secvențiate care încorporează e-mailul alături de alte canale, următorul mesaj din secvența fiind determinat în funcție de răspunsul clientului sau de lipsa acestuia.

De exemplu, secvența poate începe cu un e-mail, apoi, dacă clientul nu deschide e-mailul, urmați cu un mesaj SMS cu aceeași promoție, crescând probabilitatea ca acesta să interacționeze cu marca dvs. prin alt canal.

Prin încorporarea altor canale de marketing, veți putea să recaptați atenția clienților dvs., ajutându-le să le atragă atenția înapoi asupra mesajelor dvs. de marketing prin e-mail, astfel încât să puteți continua să utilizați acel canal.

Cum se măsoară implicarea clienților în marketingul prin e-mail

După ce ați segmentat, creat mesaje în timp real, perfecționat designul și încorporat alte canale, ce valori ar trebui să utilizați pentru a determina succesul eforturilor dvs. de implicare în marketing prin e-mail? Iată câțiva KPI-uri pe care să vă concentrați în timpul campaniilor dvs.:

  • Rata de abonament – Câți abonați se alătură într-un anumit timp?
  • Rata de dezabonare – Câți abonați se dezabonează în același timp?
  • Livrare – Câte mesaje nu pot fi livrate?
  • Rata de deschidere – De câte ori v-a fost deschis e-mailul? Merită să măsurați „rata unică de deschidere” alături de ratele de deschidere, deoarece unii abonați pot deschide un mesaj de mai multe ori.
  • Rata de click – Câți abonați au făcut clic pe CTA din e-mailul dvs.?
  • Rata de spam – Câți abonați v-au marcat mesajul ca spam?
  • Rata de conversie – Câți abonați au finalizat o acțiune dorită, cum ar fi efectuarea unei achiziții, completarea unui formular sau descărcarea aplicației dvs.?

Urmăriți-vă valorile pentru fiecare campanie și căutați oportunități de optimizare atât a mesajelor, cât și a secvenței prin testarea A/B, pentru a vă îmbunătăți în continuare valorile de implicare prin e-mail. Îmbinați valorile dvs. de marketing prin e-mail în celelalte valori ale canalului, astfel încât să puteți evalua succesul campaniei dvs. de marketing multicanal în ansamblu și să evaluați care canale sunt cele mai de succes.

Îmbunătățind ratele de implicare a clienților, veți putea genera mai multe venituri și loialitatea clienților pe termen lung.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv VR.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *