fbpx

Nu este o exagerare să spunem că Social Media definește modul în care comunicăm și modul în care consumăm conținut online. Și timp de mulți ani, imaginile statice au dominat spațiul social, ținând utilizatorii cuplati, mai ales în epoca influencerilor, care a adus noi tendințe în creativitate și estetică.

Dar s-au dus vremurile în care tot ce aveai nevoie era o fotografie „bună” cu unghiurile la punct, legenda distractivă și câteva hashtag-uri pentru a-ți face postarea și marca să devină virale.

Cu peste 4,81 miliarde de utilizatori activi ai rețelelor sociale, mărci globale, întreprinderi mici, influenți – și chiar și prietenii și familia ta – toate vă atrag atenția. Întrebarea perenă rămâne: cum să tăiați zgomotul și să faceți un impact?

Deși există multe tactici pe care le puteți folosi din arsenalul dvs. de rețele sociale pentru a vă dezvolta conturile și pentru a stimula implicarea, aici ne uităm la conținut video pentru rețele sociale – de ce, ce și cum.

Suntem ghidați de știință

Majoritatea agenților de marketing în rețelele sociale adoptă deja videoclipurile ca parte a strategiilor lor sociale – dar de ce? Să ne uităm la date: 

Statisticile arată că videoclipurile generează cu până la 1.200% mai multe distribuiri decât textele și imaginile combinate . Anul trecut, numărul spectatorilor de videoclipuri digitale din întreaga lume a fost de peste 2,6 miliarde și se estimează că acesta va ajunge la peste 3,1 miliarde până în 2023.

Videoclipurile de marcă au crescut cu 99% pe YouTube și cu 258% pe Facebook. Twitter a raportat că un Tweet video are de 6 ori mai multe șanse de a fi retweetat decât o fotografie sau un tweet doar text.

Cu creșterea stratosferică a TikTok, devine din ce în ce mai evident că rețelele sociale se îndepărtează de la partajarea fotografiilor și se îndreaptă către conținut bazat pe video. În vara anului 2021, șeful de produs Instagram, Adam Mosseri, a făcut titluri anunțând că aplicația „nu va mai fi doar o platformă de fotografie pătrată”, după ce a lansat Reels în 2020 și IGTV pentru a concura cu YouTube și TikTok.

black and white polaroid camera

Dar cum poate beneficia marca ta?

ROI mai mare: cifrele indică faptul că conținutul video generează o rentabilitate mult mai mare a investiției, crescând conversiile cu 80%, ceea ce duce direct la creșterea vânzărilor pentru mărcile cu conținut video de bună calitate.

Video-ul social este în esență publicitate TV: Video-ul creează încredere – formatul se pretează la o mai bună povestire a mărcii, valorificând emoțiile spectatorilor și permițând mărcilor să se conecteze mai bine cu publicul lor.

Videoclipurile sunt grozave pentru SEO: cine știa?! Aveți șanse de 53 de ori mai mari să vă clasați pe pagina 1 a SERP dacă aveți un videoclip încorporat pe site-ul dvs. web.

Vizează un public mai tânăr: orice ai crede despre mult batjocorită Generația Z, lumea lor trebuie să se schimbe și este grupul de consumatori cu cea mai rapidă creștere. Se spune adesea că generația Zer este un public dificil de atins, dar videoclipul este formatul perfect: aproximativ 75% dintre generația Zers urmăresc videoclipuri pe dispozitivele lor mobile și 7 din 10 Gen Zers urmăresc mai mult de 3 ore de videoclipuri pe mobil pe zi.

Nu este doar pentru generația Z! Peste 70% dintre adulții cu vârsta peste 40 de ani urmăresc în mod regulat videoclipuri YouTube.

holding a smartphone in front of an imac

Regulile de aur

Doriți să vă îmbunătățiți conținutul video? Iată cele mai bune reguli video de aur ale noastre: 

 1. Fii clar cu privire la obiectivele tale – în spatele fiecărei campanii de succes se află o strategie solidă. Treci dincolo de „câte aprecieri vreau?” și gândește-te la cine încerci să faci să facă ce .
 2. Definiți-vă publicul – amintiți-vă că sunteți în competiție cu toți ceilalți de pe internet, așa că definiți cine este publicul țintă în mod specific. Cati ani au? Unde se uita la videoclipuri? Ce le pasă? Ce vor să învețe?
 3. Decideți tipul de videoclip care se potrivește cel mai bine mesajului dvs.:
  1. Live – pentru instantaneu: excelent pentru evenimente și lansări de produse
  2. IGTV – ideal pentru conținut mai lung, organizat, cum ar fi interviuri sau mărturii
  3. Reels – fragmente mai scurte, distrați-vă cu editarea și muzica – foarte favorizate de IG chiar acum
  4. Videoclipuri TikTok – pentru provocări, BTS și tutoriale
  5. Reclame video – mesaje pentru construirea mărcii cu o calitate înaltă a producției
 4. Crea! Acum aveți strategia dvs., este timpul să vă creați videoclipul.
  1. Vino cu un concept grozav
  2. Storyboard sau planificați-vă lista de fotografii
  3. Organizați recuzita și stilul în prealabil dacă doriți un videoclip mai în stil editorial
  4. Obțineți iluminarea corectă și investiți într-o lentilă bună
  5. Nu uitați de audio și muzică. Dacă videoclipul dvs. este educativ, asigurați-vă că microfonul este auzit clar și nu este captat niciun zgomot de fundal. Alegerea melodiei potrivite poate face sau distruge videoclipul dvs. – asigurați-vă că sunetele pe care le adăugați videoclipurilor dvs. se potrivesc publicului țintă.
 5. UTILIZAȚI SUBTITRĂRI! Acest lucru vă asigură că videoclipul este incluziv și potrivit pentru toți spectatorii.
 6. În cele din urmă, monitorizați succesul folosind informații sociale și asigurați-vă că vă urmăriți campaniile video individual pe fiecare platformă.

 Contactați-ne pentru a afla mai multe despre un plan de captare a realității care se potrivește afacerii dvs.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *