fbpx

Una dintre provocările creării unui videoclip pentru rețelele sociale este să știi ce tipuri de conținut video sunt eficiente. Un altul este cum procedăm pentru a le crea, presupunând că ne putem ocupa de detaliile tehnice.

Să ne uităm la câteva tipuri de conținut video dovedite, dar populare și cum ați putea crea conținut în jurul lor.

1. Video live

Streamingul live este un mijloc în creștere rapidă de a produce conținut video. Este distractiv, interactiv și adesea „brut” – oferind spectatorilor o privire din interior asupra mărcii dvs.

Aproape toate platformele importante de social media au implementat un mijloc de a produce videoclipuri live: Instagram, Facebook, Youtube, Twitch… lista poate continua.

80% dintre audiențe ar prefera să vizioneze videoclipuri live de la o marcă decât să citească un blog , dar ce tipuri de conținut se pretează pentru videoclipuri live ?

 • Webinarii
 • Seminarii
 • Antrenament live
 • Interviuri și întrebări și răspunsuri
 • Prezentări de produse
 • Tururi

Crearea de conținut video în direct captivant

Facebook oferă un set de sfaturi și trucuri  pentru crearea de conținut live, care sunt aplicabile pe tot spectrul de platforme de difuzare:

 1. Spune-ți publicului din timp când vei fi difuzat.
 2. Intră în direct numai atunci când ai o conexiune puternică la internet.
 3. Scrieți o descriere informativă și captivantă despre ceea ce este emisiunea dvs.
 4. Cereți publicului să se aboneze la fluxul dvs. sau să activeze notificările de difuzare.
 5. Salutați și interacționați cu spectatorii individuali.
 6. Transmiteți în flux pentru perioade mai lungi de timp.
 7. Încheiați emisiunea cu o închidere definitivă.
 8. Transmiteți des în direct și amestecați tipurile dvs. de emisiuni.

Crearea de videoclipuri live se rezumă la o singură regulă simplă: fii autentic.

Oferă conținut live la care ține publicul tău și arată-le că îți  pasă de ei.

Interacționează cu ei, răspunde la feedback și acceptă că conținutul live nu trebuie să fie perfect – trebuie doar să fie interesant.

2. Tutoriale

Ați încercat vreodată să gătiți cu o rețetă scrisă sau tipărită? Dacă sunteți ca mine, instrucțiunile se pătează sau se pierd adesea. Dacă nu, este încă o bătaie de cap să urmăriți fiecare pas în timp ce amestecați ingredientele, cronometrați totul și vă amintiți cât timp trebuie să gătească totul.

Comparați asta cu un tutorial video care nu numai că vă vorbește, dar vă arată ce ar trebui să faceți pas cu pas. Există o mulțime de tutoriale online pentru a face totul, de la coacerea unui tort până la reconstrucția unui motor de mașină .

Videoclipurile tutorial sunt unul dintre cele mai eficiente trei  tipuri de conținut video . Sunt o modalitate excelentă de a crea valoare pentru cititorii dvs., valorificând expertiza dvs. în domeniu pentru a preda și a transfera unele abilități.

Cum se creează videoclipuri tutoriale

Există trei pași cheie pentru a crea videoclipuri tutoriale interesante și utile:

 1. Pregătește-te scriind un scenariu video  și exersând prezentarea.
 2. Identificați scopul videoclipului și rămâneți la el.
 3. Fiți autentici și transmiteți personalitate.

Un tutorial bine realizat poate servi drept conținut veșnic verde  la care publicul tău se adresează în mod repetat. Chiar și după ce cineva a consumat conținutul pentru a-și rezolva propria problemă, tutorialele sunt ușor partajate în rețeaua unui spectator.

3. Conținut video din culise

Conținut video din culise

Noi, oamenii, suntem creaturi curioase. Ne place să știm cum funcționează lucrurile, inclusiv mărcile noastre preferate. Există ceva de spus pentru a depune mărturie despre „magia” care se întâmplă.

Conținutul din culise este o modalitate ideală de a arăta publicului ce se întâmplă, ei bine… în culise, desigur. Este tipul de conținut în care tragi cortina și le arăți tuturor echipa din spatele produsului sau serviciului tău și exact câtă muncă este necesară pentru a produce ceva de calitate.

Cum să creați videoclipuri eficiente în culise

Iată cinci idei de luat în considerare atunci când creați conținutul din culise al mărcii dvs.:

 1. Pune în centrul atenției echipa, clienții sau publicul tău – creează o conexiune umană.
 2. Oferă publicului tău o privire asupra aspectelor istoriei și tradițiilor unice ale mărcii tale.
 3. Prezentați-vă produsele sau serviciile și folosiți ocazia pentru a solicita feedback și idei.
 4. Creați un teaser pentru un nou produs sau serviciu.
 5. Dedică un anumit canal social media conținutului exclusiv din culise.

4. Videoclipuri explicative

Ce face produsul sau serviciul dvs.? Ce probleme rezolvă pentru publicul vizat? Cum îi ajută și de ce ar trebui să dea banii câștigați cu greu în schimbul ei?

Am stabilit deja că oamenii sunt mai predispuși să cumpere un produs sau un serviciu după ce vizionează un videoclip despre acesta, mai ales în comparație cu citirea despre el.

Un videoclip explicativ este un scurt videoclip pentru a vă descrie marca, produsul sau serviciul dvs. Este o modalitate de a intra în legătură cu publicul și de a le oferi o idee despre ceea ce faci.

Sfaturi pentru crearea unui videoclip explicativ

Cheia pentru crearea unui videoclip explicativ util este să vă explicați produsul sau serviciul simplu și succint. Durata ideală a unui videoclip explicativ este între 60 și 90 de secunde, așa că concentrează-te pe transmiterea unui mesaj cheie.

Similar cu videoclipurile tutorial, veți dori să scrieți un scenariu în prealabil. Rețineți că un videoclip explicativ ar trebui să cântărească aproximativ 150 de cuvinte pe minut, așa că păstrați scenariul scurt.

Identificați problemele cu care se confruntă publicul dvs., cum produsul sau serviciul dvs. rezolvă  problema respectivă, cum funcționează produsul sau serviciul dvs. și încheiați cu un îndemn la acțiune.

5. Întrebări și răspunsuri

Videoclipurile cu întrebări și răspunsuri vă oferă posibilitatea de a răspunde rapid la întrebările adresate de publicul dvs. Este un format grozav pentru a vă construi credibilitatea, servind în același timp unui scop real.

Crearea unui videoclip de întrebări și răspunsuri

Videoclipurile cu întrebări și răspunsuri vă oferă posibilitatea de a crea o mulțime de conținut video legat de marca dvs. Începeți cu o serie de videoclipuri care răspund la cele mai frecvente întrebări ale clienților dvs.

Implicați-vă publicul prin intermediul rețelelor sociale  și găzduiți evenimente programate de întrebări și răspunsuri în care publicul dvs. pune întrebări la care brandul dvs. răspunde apoi într-un format video.

Este o modalitate excelentă de a demonstra audienței că brandului tău îi pasă, în timp ce interacționezi simultan cu oamenii despre care speri că vor cumpăra sau vor folosi produsele sau serviciile tale.

6. Videoclipuri cu evenimente

Participarea la un eveniment este ca și cum ai găsi o oală de aur la capătul unui curcubeu atunci când vine vorba de crearea de conținut video. Având în vedere atât de multe întâmplări la un eveniment, este important să concentrați cât mai mult din atenția publicului asupra mărcii dvs.

Un videoclip de eveniment bine realizat nu trebuie să comercializeze un produs. Cu toate acestea, unul care evidențiază cea mai bună parte a unui eveniment poate transmite o mulțime de informații despre compania, produsul și cultura dvs. Dacă este făcut bine, poate face acest lucru într-un mod care este unic și nu poate fi transmis prin alte videoclipuri de afaceri.

Crearea de videoclipuri cu evenimente

Înainte de un eveniment, concentrează-te pe a demonstra de ce publicul tău ar trebui să participe. Luați în considerare următoarele întrebări:

 • La ce concluzii se pot aștepta de la apariția la eveniment?
 • Este o modalitate bună pentru ei de a-și dezvolta rețeaua sau de a afla secrete și sfaturi din industrie?
 • Cum vă va ajuta publicul ceea ce oferiți la eveniment?
 • Întâlnirea cu dumneavoastră sau personalul dumneavoastră poate avea semnificație și valoare pentru publicul dumneavoastră?

Concluzie

Crearea de conținut video captivant pe rețelele sociale va servi doar pentru a vă consolida strategia de marketing social . Mai bine, nu aveți nevoie de un studio video profesional pentru a produce conținut video de care publicul dvs. va interesa. Adesea, tot ce veți avea nevoie este un smartphone  pentru a face treaba.

Mai presus de toate, rămâi autentic, concentrează-te pe crearea de conținut video pe care publicul tău îl va găsi util și folosește suportul în creștere din rețelele sociale pentru partajarea conținutului video.

Când este implementat eficient, conținutul video captivant va crește gradul de conștientizare a mărcii dvs., vă va conecta mai bine cu clienții și îi va transforma mai ușor în vânzări și clienți potențiali.

Contactează-ne astăzi și descoperă cum putem satisface nevoile tale într-un mod profesionist și eficient. Suntem nerăbdători să colaborăm cu tine și să te ajutăm să atingi succesul pe care îl meriți!

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *