fbpx

Indiferent dacă începeți o nouă companie de comerț electronic sau doriți să vă duceți afacerea actuală la următorul nivel, puterea mărcii dvs. joacă un rol esențial în succesul dvs. potențial.

Modul în care sunteți privit în ochii clienților, ai concurenței și ai comunității se reduce la marca dvs. Construirea unui brand respectat și puternic nu este ceva pe care îl puteți realiza bifând câteva articole din lista dvs. de sarcini. În schimb, ar trebui abordat pe termen lung.

În acest ghid introductiv, vă vom prezenta elementele de bază ale strategiei de brand și ale brandingului, precum și să evidențiem beneficiile de a avea un brand puternic. 

Ce este Branding-ul?

Branding-ul este procesul de creare a unei identități distincte pentru o afacere în mintea publicului țintă și a consumatorilor. La cel mai elementar nivel, brandingul este alcătuit din logo-ul unei companii, designul vizual, misiune și tonul vocii. Dar identitatea mărcii dvs. este determinată și de calitatea produselor, a serviciului pentru clienți și chiar și a prețului produselor sau serviciilor.

Prin construirea unui site web care descrie ceea ce oferiți, prin proiectarea reclamelor care vă promovează bunurile și serviciile, prin selectarea unor culori corporative specifice care vor fi asociate cu compania dvs., prin crearea unui logo și prezentându-l în toate conturile de rețele sociale, vă marcați compania. . Adică, modelezi cum și care sunt percepțiile oamenilor despre afacerea ta.

Cu toate acestea, chiar dacă nu investiți niciodată o strategie strategică de brand, veți avea totuși un brand. Dacă sunteți o companie cu servicii proaste pentru clienți, de exemplu, asta va afecta în cele din urmă modul în care vă văd clienții. Poți fi cunoscut ca o companie căreia nu-i pasă de clienții tăi la fel de ușor cum te poți impune ca un brand care merge dincolo.

În cele din urmă, ceea ce cred și spun clienții tăi despre marca ta este realitatea (nu ceea ce ai vrea să creadă). Este impresia care le vine în minte când aud numele afacerii tale. Se bazează pe un sentiment pe care îl au, care se bazează pe experiențele pe care le-au avut cu tine, bune sau rele.

De aceea, strategia de branding și planul de management al mărcii sunt atât de importante.

Beneficiile construirii unui brand puternic

Investiția în identitatea mărcii dvs. nu este doar pentru distracție, ci are multe beneficii în lumea reală care vă pot ajuta compania să se dezvolte și să aibă succes la scară.

Beneficiile unui brand puternic includ:

 • Vânzări crescute.
 • Loialitatea și recunoașterea clienților.
 • Ajutând la crearea unei misiuni sau scop clar și inspirator la nivel de companie.
 • Ajutați la crearea unei culturi puternice a companiei în care angajații dvs. iubesc ceea ce fac.
 • Atragerea de talente de înaltă calitate pentru a vă ajuta să vă dezvoltați și mai mult afacerea.
 • Dezvoltarea unui brand capital puternic, ajutându-vă să vă evidențiați de concurență.

Din nou, construirea unui brand puternic necesită timp, dar efortul merită recompensa.

Ghidul de brand și procesul de branding

A avea linii directoare clare ale mărcii este esențială pentru menținerea unui brand consistent și coeziv. Brandul tău nu include doar modul în care te percep clienții, ci și modul în care angajații tăi se gândesc la tine.

Pe lângă logo-ul și culorile corporative, puteți comunica mesajul și identitatea mărcii dvs. prin:

 • Mediul și atmosfera magazinului dvs.: este mediul magazinului dvs. încurajator și modern? Sau atmosfera ta este plictisitoare și plictisitoare?
 • Să ai o promisiune clară a mărcii: pentru ce vrei să fii cunoscut de către clienții tăi?
 • Cum tratează membrii personalului dumneavoastră clienții: sunteți cunoscut pentru serviciile incredibile pentru clienți și pentru o experiență excelentă pentru clienți?
 • Produsele pe care le transportați: sunt cunoscute că produsele dvs. sunt de înaltă calitate?
 • Prețul pe care îl percepeți: brandingul dvs. este orientat mai mult către clienții de lux sau vindeți clienților care apreciază o afacere sau o afacere grozavă?
 • Ambalarea produsului : Adesea trecută cu vederea, ambalajul strategic al produsului poate avea un impact semnificativ asupra recunoașterii mărcii și asupra valorii mărcii.
 • Relații publice: Relațiile publice și strategia de branding merg adesea mână în mână. Modul în care răspundeți provocărilor și greșelilor făcute în timpul dezvoltării unei afaceri vă afectează marca.
 • Sponsorizări: cu cine este partenerul mărcii dvs. joacă, de asemenea, un rol important în imaginea mărcii dvs.
 • Publicitate: Publicitatea eficientă este esențială pentru îmbunătățirea recunoașterii mărcii dvs. Mesajele dvs. către publicul țintă ar trebui să se adreseze direct punctelor dureroase, provocărilor și nevoilor acestuia.

Practic, fiecare decizie pe care o iei în afacerea ta va avea un impact în cele din urmă asupra puterii mărcii tale.

Sfaturi pentru managementul mărcii și branding pentru creșterea mărcii dvs

Dacă afacerea dvs. nu are încă o marcă consistentă sau nu vă place ceea ce reprezintă marca dvs. în prezent, puteți beneficia de un „rebrand”. Înainte de a renunța la toată munca grea pe care ai depus-o pentru marca ta actuală, este important să ții cont de publicul țintă și de clienții fideli.

Evitați tentația de a „începe de la zero”, dacă nu este absolut necesar. O marcă nouă poate îmbunătăți în mod dramatic sănătatea afacerii dvs., dar doriți să evitați atragerea clienților actuali în acest proces.

Iată câțiva pași de urmat pentru a forma percepția publicului în bine:

 • Identificați ceea ce clienții și publicul țintă iubesc cel mai mult la afacerea dvs. Ce îl face pe al tău să iasă în evidență? Care sunt calitățile tale?
 • Creați un mesaj de marcă și o promisiune de marcă care să transmită ceea ce își propune afacerea dvs. să facă pentru clienții săi – ceea ce sunteți cel mai bine. Geico promite să vă economisească 15% în 15 minute. Aceasta este promisiunea de brand. Marriott promite lux liniștit. Ce promiți clienților tăi? Aici poate fi util să enumerați 3-6 atribute ale mărcii la care doriți să excelați absolut.
 • Asigurați-vă că elementele dvs. vizuale se potrivesc cu identitatea vizuală dorită și cu marca dvs. Dacă promiți inovații, nu folosi imagini gri și plictisitoare. Culorile și designul joacă un rol esențial în dezvoltarea unei imagini puternice de marcă.
 • Dezvoltați standarde pentru îmbrăcămintea și comportamentul angajaților care să susțină promisiunea mărcii dvs. Asigurați-vă că înțeleg care este marca dvs. și că o pot sprijini.
 • Aplicați-vă elementele vizuale în fiecare instrument de marketing pe care îl utilizați, de la reclame la semnalizare, la afișaje din magazin, la corespondență și la pungi de cumpărături. Acest lucru ajută atât clienții existenți, cât și clienții noi să transmită un mesaj consecvent al mărcii.

Branding-ul este un proces complex, în principal pentru că succesul sau eșecul său este determinat de reacțiile clienților tăi la actul de a face afaceri cu tine. Nu vei înțelege întotdeauna bine, dar costurile de a nu investi în branding-ul tău cântăresc cu mult consecințele negative ale faptului de a fi văzut ca o marcă nedemn de încredere sau de încredere.

Faceți cunoștință cu Innovtour

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade   permite utilizatorilor să se alăture  tururilor virtuale ,  instruirilor și  inspecțiilor  prin browser web sau dispozitiv.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *