fbpx

Aflați strategii de social media pentru a câștiga mai mulți clienți și pentru a interacționa mai eficient cu clienții actuali.

  • Rețelele sociale sunt o modalitate incredibil de eficientă de a interacționa cu clienții noi, actuali și potențiali. 
  • Nu toate platformele de social media sunt create în mod egal. Pentru a dezvolta o strategie socială eficientă, concentrează-te pe canalele sociale care se potrivesc cel mai bine brandului tău.
  • Platformele de social media care funcționează bine pentru afaceri includ Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Pinterest și LinkedIn.
  • Acest articol este pentru proprietarii de afaceri mici care doresc să învețe despre utilizarea rețelelor sociale pentru afaceri și să beneficieze de o strategie eficientă de rețele sociale.

Dacă afacerea dvs. mică nu are o prezență în rețelele sociale, este posibil să pierdeți beneficii semnificative pentru marca dvs. Prin intermediul rețelelor sociale, puteți câștiga clienți noi și vă puteți implica mai bine cu cei recurenți. Rețelele de socializare pot fi o modalitate extrem de rentabilă și personalizată de a ajunge la clienții dvs., oferind în același timp informații valoroase despre marca dvs. 

Rețelele sociale oferă capacitate de direcționare, precum și acoperire și scalare, la un cost mai mic decât aproape toate celelalte canale de marketing”, a declarat Abdul Muhammad, director digital și partener la RBB Communications. „Oamenii sunt pe rețelele sociale toată ziua, în fiecare zi. Mărcile trebuie să ajungă acolo unde sunt oamenii.”

Cum să folosiți rețelele sociale pentru afaceri

Acestea sunt câteva dintre aspectele afacerii care pot beneficia de o prezență în rețelele sociale:

  • Marketing
  • Serviciu clienți
  • Vânzări
  • Recrutare si angajare
  • Management de criza

1. Folosiți rețelele sociale pentru marketing. 

Atunci când încorporezi o prezență eficientă în rețelele sociale în planul tău de marketing pentru întreprinderile mici , poți ajunge la clienți și potențiali acolo unde se află.

Iată câteva sfaturi și cele mai bune practici pentru a crea o prezență de succes pe rețelele sociale pentru a vă promova marca:

  • Creați o strategie de marketing pe rețelele sociale. Cel mai bun mod de a asigura succesul pe rețelele de socializare este să faci un plan. Aceasta înseamnă elaborarea unei strategii de marketing pe rețelele sociale care să includă fiecare platformă pe care intenționați să o utilizați. 
  • Postează în mod constant. Adepții tăi apreciază o prezență constantă, așa că urmează un program consecvent de postare. În timp ce fii consecvent, evita să postezi prea multe, ceea ce poate fi dezamăgitor pentru urmăritorii tăi.
  • Dezvoltați o voce clară. Creați o voce și un ton consistent în prezența dvs. pe rețelele sociale – unul care rezonează cu publicul și influențează modul în care văd marca dvs. Ascultă-ți publicul și găsește modalități de a te relaționa cu ei fără să arăți că te străduiești prea mult. Cel mai important, nu-ți fie frică să arăți puțină personalitate. Acest lucru vă ajută să vă prezentați afacerea ca fiind adaptabilă, prietenoasă și relevantă.
  • Distrează-te cu rețelele sociale. Oferiți modalități distractive de a genera mai mulți clienți potențiali și de a interacționa cu clienții dvs. , cum ar fi organizarea de concursuri pe rețelele sociale, crearea de linkuri către site-ul dvs. web sau oferte speciale în biografia profilului dvs. și găzduirea de videoclipuri live cu actualizări sau știri interesante.
  • Cunoaște-ți publicul. Utilizați instrumente de analiză pentru a vedea informații demografice, comportamentul clienților și tendințele din rețelele sociale pentru a vă informa conținutul. Să știi ce vrea publicul tău să vadă de la tine și să răspunzi în consecință poate contribui în mare măsură la creșterea ratelor de implicare.

2. Folosiți rețelele sociale pentru serviciul clienți.

Deoarece atât de mulți clienți comunică deja prin intermediul rețelelor sociale, utilizarea rețelelor sociale pentru serviciul clienți este o idee deloc. Prin intermediul comunicării prin social media, puteți aborda rapid și eficient problemele clienților, ajutându-vă să creați o bază de clienți loiali.

  • Răspunde rapid la problemele clienților. Multe companii abordează rețelele sociale ca un alt canal de auto-promovare și nu răspund întotdeauna atunci când clienții comentează postările lor sau tweet la ele. Potrivit cercetării de la Convince & Convert, 42% dintre consumatori se așteaptă la un răspuns la o reclamație pe rețelele de socializare în decurs de 60 de minute, iar aproape o treime așteaptă un răspuns într-o jumătate de oră. Monitorizarea canalelor de social media și răspunsul prompt la preocupări vă poate ajuta să construiți relații puternice cu clienții.
  • Utilizați hashtag-urile în mod strategic. Modul în care funcționează hashtagurile în cadrul algoritmului unei platforme de socializare este probabil să se schimbe frecvent, așa că rămâneți la curent cu recomandările și cele mai bune practici privind hashtagurile platformelor dvs. sociale. Hashtag-urile ajută la menținerea subiectelor organizate și ușor de navigat, în special pe platforme precum Twitter. Puteți, de asemenea, să adăugați mai multe informații și să organizați conținut pentru hashtag-urile dvs.
  • Luați conversațiile publice în privat. Mulți clienți supărați sau frustrați lasă comentarii publice pe conturile de Instagram și Facebook ale unei mărci sau tweet la o afacere. Deși nu ar trebui să ignorați aceste mesaje, nu este întotdeauna înțelept să gestionați public întreaga întâlnire. Arătați-le altor clienți că prețuiți contribuția și timpul lor, trimițând un răspuns inițial prin care se solicită continuarea conversației în mod privat.

3. Folosiți rețelele sociale pentru vânzări.

Una dintre cele mai directe și mai profitabile moduri de a experimenta puterea rețelelor sociale este prin creșterea vânzărilor. Puteți crește vânzările pe rețelele sociale în diferite moduri:

  • Faceți publicitate pe rețelele sociale. Principalele platforme sociale, inclusiv Facebook, Instagram și Twitter, au platforme de publicitate care vă ajută să vă atingeți publicul țintă și să vă monitorizați campaniile publicitare.
  • Vinde pe rețelele sociale. Facebook și Instagram oferă platforme de vânzare și postări de cumpărături care facilitează ca întreprinderile să înceapă să vândă online .
  • Lucrați cu ambasadorii mărcii. Găsirea influențelor rețelelor sociale sau a clienților entuziaști care să acționeze ca ambasadori ai mărcii este o modalitate eficientă de a stimula zgomotul din gură în gură despre afacerea dvs. și de a crește vânzările.
  • Îmbunătățiți-vă afacerea cu ascultarea socială. Ascultarea socială este un proces în care organizațiile iau o vedere macro a ceea ce spun clienții online despre marcă și folosesc informațiile pentru a îmbunătăți afacerea. Ascultarea socială oferă o perspectivă mai amplă a tendințelor din industrie și a sentimentului clienților care pot afecta direct sau indirect un brand și vânzările sale.  

4. Folosiți rețelele sociale pentru recrutare și angajare.

În procesul de angajare modern , platformele de social media oferă o modalitate excelentă de a recruta potențiale talente. Recrutarea în rețelele de socializare prin site-uri precum LinkedIn, Facebook și Twitter le permite angajatorilor să acceseze un grup larg de candidați și să trimită eficient recrutările viabile.

Canalele de social media ale unei companii sunt, de asemenea, un instrument esențial de recrutare. Este posibil ca potențialii angajați să fie mai încântați să se alăture echipei tale dacă platformele tale de socializare reflectă brandul tău și împărtășesc valorile companiei tale.

Dacă sunteți un candidat la un loc de muncă care caută un loc de muncă, înțelegeți că screening-ul în rețelele sociale este o practică obișnuită. Asigurați-vă că prezența pe rețelele sociale reflectă persoana pe care doriți să o vadă potențialii angajatori.

5. Folosiți rețelele sociale pentru gestionarea crizelor.

Iată câteva sfaturi pentru utilizarea rețelelor sociale în timpul unei crize:

  • Dacă nu ai nimic frumos de spus, nu spune nimic.
  • Tăcerea este rareori răspunsul corect într-o situație tragică.
  • Pregătiți o strategie de social media, astfel încât să aveți mai puține șanse să fiți surprins de o tragedie sau altă criză.
  • Alege-ți cu grijă cuvintele și vorbește mereu din inimă.
  • De îndată ce auziți de un eveniment tragic, verificați-vă calendarul și întrerupeți orice postare neesențială.
  • Căutați modalități în care afacerea dvs. vă poate ajuta în mod semnificativ.

Contactează-ne astăzi și descoperă cum putem satisface nevoile tale într-un mod profesionist și eficient. Suntem nerăbdători să colaborăm cu tine și să te ajutăm să atingi succesul pe care îl meriți!

Innovtour ajută companiile să-și redefinească operațiunile prin reducerea distanței ca o barieră în calea colaborării. Platforma noastră de colaborare la distanță la 360 de grade permite utilizatorilor să se alăture tururilor virtuale , instruirilor și inspecțiilor prin browser web sau dispozitiv VR.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *